Városlista
2020. szeptember 27, vasárnap - Adalbert

Hírek

2013. Március 22. 10:36, péntek | Helyi
Forrás: Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőrfőkapitányság

Óvatos és körültekintő vezetésre intenek a szakemberek

Óvatos és körültekintő vezetésre intenek a szakemberek

Mindenkinek egy élete van, vigyázzunk rá!

A Megyei Közlekedési Baleset-megelőzési Bizottság ismételten felhívja az utakon közlekedő gépjárművezetők figyelmét, hogy maradéktalanul tartsák be a közlekedési szabályokat, legyenek körültekintőek és türelmesek! A meteorológiai tavasz ellenére a kedvezőtlen időjárási viszonyokból adódó rossz út és látási viszonyok miatt vezessenek óvatosabban!

Tegnap Győrben egy 22 éves fiatalember veszítette életét autóbalesetben. 2013. január 01-től 2013. március 21-ig megyénk útjain 11 halálos balesetben tizenketten haltak meg. A 11 esetből négy alkalommal a baleset részese vált áldozattá. 7 esetben személygépkocsi, 3 esetben tehergépkocsi vezető és 1 esetben gyalogos okozta a tragédiát.
A statisztikai adatokat elemezve megállapítható, hogy a balesetek okai között szerepel a figyelmetlen, gondatlan vezetés (4 esetben), a gyorshajtás (3 esetben), az elsőbbségi jog meg nem adása (2 esetben), szabálytalan megfordulás (1 esetben) és vasúti tiloson való áthaladás (1 esetben). A tragédiák 45%-át megyén belüli lakos okozta.

A rendőrség illetve a Megyei Közlekedési Baleset-megelőzési Bizottság kéri megyénk lakosságát, a járművezetőket, hogy tartsák be a közlekedési szabályokat, legyenek türelmesebbek! Felhívjuk továbbá a figyelmet, hogy a tavasz ellenére a kedvezőtlen időjárási viszonyokból adódó rossz út és látási viszonyok miatt vezessenek óvatosabban!

Balesetmentes közlekedést kíván a Megyei Közlekedési Baleset-megelőzési Bizottság.

Ezek érdekelhetnek még

2020. Szeptember 25. 12:52, péntek | Helyi

Már látszik a fény az alagút… elején

Az M85-ös gyorsforgalmi út Csorna II.–Sopron-kelet–Fertőrákos csomópont közötti szakaszok kivitelezése és a kiviteli tervek elkészítése tárgyában kötött szerződések teljesítési határideje 2020. december 31.

2020. Szeptember 05. 17:00, szombat | Helyi

Kormányzati döntés - szabad az út az ingázók előtt

A kormány pénteki ülésén jelentős módosításokról döntött, amely még este megjelent a Magyar Közlönyben. Ezek alapján a következő változások lépnek életbe szeptember 5-étől.

2020. Augusztus 03. 15:19, hétfő | Helyi

11 soproni fertözött egy házibuli után

Egy vélhetően soproni családi rendezvény után több tucat ember kapta el a koronavírust Magyarországon ebből 11 soproni lakos, további 127 fő került hatósági házi karanténba a kontaktkutatás után.

2020. Július 28. 13:33, kedd | Helyi

Soproni házibuliból vitték a koronavírust Vas megyébe

A négy új fertőzöttből egy biztosan egy soproni házibuliban kapta el a fertőzést, majd továbbadta rokonának - derült ki a vaol.hu-ról.