Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2016. Július 16. 06:17, szombat | Belföld
Forrás: mti

Palacsintából készülhetnek el Magyarország legismertebb jelképei

Palacsintából készülhetnek el Magyarország legismertebb jelképei

Idén a Kilenclyukú hídtól a Rubik-kockán át akár a saját települése templomát vagy kocsmáját is elkészítheti bárki a szombati Palacsinta fesztiválon Mátraterenyén.

A fesztivál szervezőinek közleménye szerint Mátraterenye július 16-án ismét "Palacsintaország" fővárosává válik, ahol újra a szórakozásé és a rekordkísérleteké lesz a főszerep, hiszen a Süssétek meg Magyarországot! jelmondattal várják a résztvevőket.

Az elmúlt hét év alatt számos rekordkísérlet született már a programon, 2010-ben például ott sütött 262 fő egyszerre palacsintát, 2013-ban pedig Pokol Krisztián 24 óra alatt 7422 darab palacsintát sütött meg. Tavaly újabb rekordot állítottak fel a fesztivál résztvevői, mert elkészítették a legnagyobb ehető palacsintaépítményt, a bátonyterenyei Gyürky-Solymosy-kastély és parkja méretarányos kicsinyített mását.

A verseny mellett idén is meg lehet majd kóstolni a különleges Újfalusi kavicsos palacsintát a több száz féle egyéb kreáció mellett, de a szervezők palóc térjátékkal, mini vidámparkkal, tűzoltó- és mentőkutyás bemutatóval is várják a vendégeket.

A rendezvényen a környék ismert előadói, táncosai, zenészei mellett Péter Szabó Szilvia is fellép, de klasszikus és retró muzsikákra is lehet majd táncolni az este folyamán.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 13:52, péntek | Belföld

Folytatja a terjeszkedést az OTP

Az OTP Bank tavaly minden korábbi eredményét felülmúlta, a megkezdett építkezést és terjeszkedést a következő években is folytatja - mondta pénteken Budapesten, a társaság éves közgyűlésén az OTP Bank elnök-vezérigazgatója.

2024. Április 26. 13:50, péntek | Belföld

KSH: márciusban 6413 gyermek született, 10 524 ember halt meg

2023 márciusához képest a születések száma 10, a halálozásoké 13, a házasságkötéseké 1,9 százalékkal csökkent - tájékoztatta a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) pénteken az MTI-t.

2024. Április 26. 13:48, péntek | Belföld

Megkezdődött Paks 2 reaktortartályának gyártása Szentpéterváron

Ez igazi mérföldkő a paksi bővítés szempontjából - jelentette be a tárca közlése szerint Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter pénteken Budapesten.

2024. Április 26. 06:47, péntek | Belföld

432 forint osztalékot fizet a Richter részvényenként

Megszavazta a Richter Gedeon Nyrt. csütörtökre összehívott éves közgyűlése az igazgatóság osztalékfizetési javaslatát - olvasható a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján csütörtökön közzétett közgyűlési határozatokban.