Városlista
2022. november 30, szerda - András, Andor

Hírek

2016. November 18. 07:47, péntek | Sport
Forrás: mti

Pályázat útján dől el ki lesz a férfi vízilabda-válogatott szövetségi kapitány

Pályázat útján dől el ki lesz a férfi vízilabda-válogatott szövetségi kapitány

A Magyar Vízilabda Szövetség elnöksége pályázatot írt ki a férfiválogatott szövetségi kapitányi posztjára.

A testület csütörtöki ülésén határozott úgy, hogy nem él a kijelölés lehetőségével, hanem versenyezteti a pályázókat, akik közül a győztes január elsején kezdheti meg a munkát, s a tisztet 2020. december 31-ig töltheti be.

A pályázóval szemben támasztott követelmények között szerepel a vízilabdaedzői képesítés és az angol nyelvtudás, ugyanakkor az elnökség elfogadta, hogy a szövetségi kapitány jövő év május 31-ig klubedzői feladatokat is elláthat. Ezen időpont után viszont már csak főállásban töltheti be a pozíciót.

Eddig több szakember, köztük nem egy klubedző is kifejezésre juttatta, hogy szívesen lenne a válogatott szövetségi kapitánya. A tisztet legutóbb betöltő Benedek Tibor, akinek december 31-ig szól a megbízatása, a riói olimpián elért ötödik hely után jelezte, hogy szerződésének lejárta után nem pályázik. Vagyis a nemzeti csapattal 2013-ban világbajnok, 2014-ben Európa-bajnoki ezüstöt, 2016-ban pedig Eb-bronzérmet nyert szakvezető az év végén távozik posztjáról.

Ezek érdekelhetnek még

2022. November 29. 19:36, kedd | Sport

Benyó Máté minden szinten előlépett, jövőre csúcsra érne a Peugeottal

A Korda Racing egyik vezérpilótája ismét második helyen végzett a 2022-es Rallycross Magyar Bajnokság Supercar kategóriájában,

2022. November 28. 19:06, hétfő | Sport

Egy álmot élek meg!

Tegnap volt az Érd Arénában a Magyar Rally Országos Bajnokság 2022 Díjkiosztó Ünnepsége, ahol kategóriádban 3. helyen zártad a bajnokságot, illetve különdíjat kaptál.

2022. November 28. 11:05, hétfő | Sport

Öt érmet nyertek a magyarok a teqball-világbajnokságon

A magyar csapat öt érmet szerzett a Nürnbergben rendezett teqball-világbajnokságon, ezzel a legeredményesebb volt a nemzetek versenyében.

2022. November 23. 06:00, szerda | Sport

Cristiano Ronaldóval szerződést bontott a Manchester United

A Manchester United labdarúgócsapata közös megegyezéssel szerződést bontott Cristiano Ronaldóval.