Városlista
2024. május 3, péntek - Tímea

Hírek

2023. Szeptember 23. 14:52, szombat | Helyi

Parlamentbe látogatott az IPA soproni szervezete

Parlamentbe látogatott az IPA soproni szervezete

Sopronból érkeztek látogatók az Országházba

Mészáros Mária az IPA GYMS elnöke és kollégái látogattak pénteken a Parlamentbe, ahol közösen körbejárták és megnézték az épületet.

Az Országházban szervezett idegenvezetés keretei között egy nagyon jó hangulatú és tartalmas napot töltöttek együtt, a soproni IPA Magyar Szekció Győr-Moson-Sopron Megyei Szervezete és a Soproni Rendőr Nyugdíjasok Baráti Egyesülete.

Kora reggel indultak a szervezet Budapesti kirándulására, ahol elősször egy kormányőr vezetésével a parlamentet tekintették meg.

Majd közösen átsétáltak a Szent István Bazilikához, ahol szerencséjükre éppen egy "csokifesztivál" megnyítójába csöppentek. - micsoda véletlen.

Kissé már fáradtan másztak fel a bazilika -kupola- tetejére, és tekintették meg a pincétől a padlásig a székesegyházat, de a kupola sétányáról való "látkép" elfeledtette a fáradtságból származó nehézségeket.

A Budapesti kirándulás végén nagy lelkesedéssel várták a Zwack Unicum gyár és múzeum látogatását, ahol különböző Unikum különlegességeket ízlelgethettek.

Kissé csalódottan zárult a nap, ugyanis Sopronba hazafelé menet az a döntés született, hogy mivel jó volt a hangulat a nap folyamán, látogassák meg az Etyeki borvidék-pincesorát, és koccintsanak egy jó pohár bor mellett.

Szomorúan tapasztalták, hogy sajnos semmi nem volt nyítva, sőt még nyomát is alig lehetett tapasztalni annak, hogy ott valamilyen "borélet" van.

Pedig már benne vagyunk a szüreti időszakban.

Fotó/tudósító

Kovács Tibor

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 02. 09:59, csütörtök | Helyi

Sopron az egyik legnépszerűbb úti cél

Beindult a hazai turizmus, melynek idén legkeresetteb helyei Sopron, Gyula és Debrecen.

2024. Április 25. 15:52, csütörtök | Helyi

Idén is nagyot dobbant a SopronFest

Májusban közel 100 helyszínen 300 program várja a fesztiválozókat Sopronban. Hazai és külföldi előadók, podcast-beszélgetések, kiállítások, túrák és sok más különböző esemény színesíti a SopronFest kínálatát.

2024. Április 24. 16:42, szerda | Helyi

A baloldal belharcaitól hangos Sopron

Az elmúlt hetekben számos belső konfliktus került nyilvánosságra a soproni baloldali pártok és jelöltek háza tájáról, ennek eredménye, hogy a felek még egymással is képtelenek szót érteni.

2024. Április 20. 17:25, szombat | Helyi

Népszerű a Gondosóra program Sopronban is

Több ezer soproni idős igényelte a gondosórát, amely a nap 24 órájában szolgálja biztonságukat.