Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2013. Október 20. 16:54, vasárnap | Belföld
Forrás: MNO

Pénzért hajlandó beszélni a bajai videós

Pénzért hajlandó beszélni a bajai videós

A rendőrségi vizsgálat azt igazolja, hogy hamis, illetve manipulált az a felvétel, amit pénteken tett közzé a hvg.hu – hangzott el a köztévé Híradójában. A Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság nem nyilatkozik az ügyben, de annyit megerősítettek, hogy a választás rendje elleni bűncselekmény elkövetésének gyanúja miatt folyik a nyomozás – ismeretlen tettes ellen. Eközben a videón még Józsinak szólított G. Róbert pénzért cserébe elárulná, hogyan készült a leleplező felvétel.

A Hír Televízió megtalálta azt a férfit, aki a videón eljátszotta, hogy 200 ezer forintot ad a helyi cigányoknak azért, hogy a Fidesz jelöltjére szavazzanak a múlt vasárnapi időközi választáson. G. Róbert azonban csak pénzért – 300 ezer forintért – lett volna hajlandó elárulni, hogy valójában hogyan készült a felvétel. „Majd aki a jobb ajánlatot teszi, én az őszintét mondom, nem kertelek ezzel kapcsolatban. Mert hogyha így meg leszek ráncigatva, minden nap a híradóba vagyok, hát akkor legyen értelme is” – nyilatkozta G. Róbert.

A pénteken nyilvánosságra került videón még Józsinak szólított G. Róbert azt nem tagadta, hogy az ő házában készült a felvétel, de azt nem hajlandó elárulni, hogy milyen körülmények között. Azt állítja, ő nem vette észre, hogy valaki felvette a beszélgetést. A Hír TV kérdésére, miszerint előre megrendezett volt-e a felvett jelenet, nem adott határozott választ. Azt azonban rögzítette: ha továbbra is erről az ügyről szólnak majd a híradások, mindenről kitálal, és ezt korábban „odafönt” is elmondta. Egyik félmondatában hétfőt említi, ami akár határidőként is értelmezhető.

A férfi annyit még ingyen is elmondott, hogy Baján két családi ház tulajdonosa, de Kecskeméten és Budapesten is van lakása. Állítása szerint büntetve nem volt. Országos hálózatot működtető őrző-védő cégben érdekelt, de hivatalosan betegápolóként dolgozik.

A Fidesz pénteken tett büntetőfeljelentést a Hvg.hu által pénteken közölt videofelvétel miatt. Zsigó Róbert pedig azt nyilatkozta, megrendezetten és előre kitervelten próbálják lejáratni a Fideszt.

Karácsony szerint hiteles

Továbbra is hitelesnek tartja az állítólagos bajai csalásról készült videót Karácsony Gergely. A Bajnai-féle szövetség politikusa ugyanakkor úgy véli, ha mégsem valódi a felvétel, akkor is biztos, hogy nem az ellenzéki pártok állnak az ügy mögött.

„Ha ez egy manipulált felvétel lenne – amit még egyszer mondom, én nem tartok valószínűnek, de nem az én dolgom ezt eldönteni –, akkor természetesen az is egy súlyos bűncselekmény, hogyha valaki ilyenekkel vádol másokat. De én kizártnak tartom, hogyha ez nem egy valódi felvétel, teljes mértékben kizártnak tartom, hogy ezt bármelyik ellenzéki párt csinálta volna meg annak érdekében, hogy itt újrakeverje a kártyákat a bajai ügyben. Lehet, hogy valaki szórakozik velünk, de hogy nem az ellenzéki pártok készítették ezt a felvételt, abban egészen biztos vagyok” – mondta Karácsony Gergely.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 07:22, péntek | Belföld

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén is: a hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok.

2024. Április 18. 14:32, csütörtök | Belföld

Átadták a 33. számú főút 2x2 sávra bővített újabb szakaszát

Elkészült a 33. számú főút újabb szakasza, ezzel Debrecentől Látóképig 2x2 sávon közlekedhetnek a járművek - hangzott el az útszakasz csütörtöki átadó ünnepségén.

2024. Április 18. 14:30, csütörtök | Belföld

A kormány szerint a vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről

A vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről - mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára csütörtökön a Kossuth rádió műsorában.

2024. Április 18. 14:29, csütörtök | Belföld

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban - közölte az Energiaügyi Minisztérium (EM) csütörtökön a Facebook oldalán közzétett bejegyzésben.