Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2021. Március 05. 12:03, péntek | Belföld
Forrás: mti - illusztráció: police.hu

Pénzmosással gyanúsítanak egy 69 éves naki asszonyt

Pénzmosással gyanúsítanak egy 69 éves naki asszonyt

Egy 69 éves naki asszonyt azzal gyanúsítanak, hogy legalább 50 millió forintnyi bűncselekményekből származó összeg tisztára mosásában vett részt - közölte Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság pénteken a rendőrség honlapján.

A rendőröknek információjuk volt arról, hogy egy Tolna megyei nő egy ismeretlen személy kérésére több banknál nyitott saját nevére bankszámlát, amelyekre büntetendő cselekményekből származó összegek érkeztek. A nyomozás során megállapították, hogy az asszony a bankszámlákhoz igényelt bankkártyákat külföldre - jellemzően Ghánába - küldte el, és az ismeretlen személynek az internetbanki adatokhoz is hozzáférést biztosított - olvasható a police.hu oldalon.

Mint írták, a nő több éven át, számos bankszámlát nyitott különböző pénzintézeteknél, majd az azokra beérkező összegekhez hozzáférést engedett az általa interneten megismert ember kérésére.

A nő engedte, hogy a számláiról a pénzt levegyék, ennek fejében számos alkalommal vett fel ő is kisebb összegeket onnan. Az asszony bankszámláit korábban - más ügy miatt - zárolták. Ő azonban ezt követően még hozzátartozóit is rávette arra, hogy nyissanak bankszámlákat pénzintézeteknél, amelyekhez szintén hozzáférést adott alkalmi ismerősének.

A 69 éves asszonyt kedden fogták el, pénzmosás gyanúja miatt kihallgatták, őrizetbe vették és csütörtökön a Szekszárdi Járásbíróság elrendelte a bűnügyi felügyeletét - olvasható a rendőrség honlapján.

Címkék: , Nak, pénzmosás

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 14:32, csütörtök | Belföld

Átadták a 33. számú főút 2x2 sávra bővített újabb szakaszát

Elkészült a 33. számú főút újabb szakasza, ezzel Debrecentől Látóképig 2x2 sávon közlekedhetnek a járművek - hangzott el az útszakasz csütörtöki átadó ünnepségén.

2024. Április 18. 14:30, csütörtök | Belföld

A kormány szerint a vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről

A vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről - mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára csütörtökön a Kossuth rádió műsorában.

2024. Április 18. 14:29, csütörtök | Belföld

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban - közölte az Energiaügyi Minisztérium (EM) csütörtökön a Facebook oldalán közzétett bejegyzésben.

2024. Április 18. 14:27, csütörtök | Belföld

Kis és közepes vállalkozók kaphatnak teret az eMagon

Együttműködést kötött a VOSZ és az eMAG a magyar kkv-k online értékesítési csatornáinak fejlesztésére