Városlista
2021. november 28, vasárnap - Stefánia

Hírek

2011. December 29. 06:28, csütörtök | Belföld
Forrás: mno.hu

Perlik az Országos Mentőszolgálatot

Perlik az Országos Mentőszolgálatot

A Magyarországi Mentődolgozók Szövetsége úgy véli, hogy az Országos Mentőszolgálat (OMSZ) évek óta jogellenesen nem fizeti ki a dolgozóknak az úgynevezett egészségkárosodási kockázati pótlékot, ezért perlik munkaadójukat

Ennek összege havonta húszezer forint lenne – írja a csütörtöki Magyar Nemzet.

„Ha a munkavállalónak jár az a pénz, akkor tessék neki kifizetni” – mondta Kusper Zsolt. Az MMSZ elnöke el szeretné érni, hogy az elmaradt összeget öt évre visszamenőleg kamatostul kapják meg a munkavállalók, a bíróság pedig a jövőre nézve kötelezze a munkáltatót a pótlék rendszeres folyósítására. Mindez az OMSZ teljes kivonuló állományát érinti, azaz körülbelül 5600 embert. A ki nem fizetett pótlékok több milliárd forintot tesznek ki.

A bírósági eljárást olyanok indították, akik tagjai az érdekvédelmi szervezetnek, így a döntés csak az ő esetükre lesz kötelező érvényű. A lap úgy tudja, hogy mások is fontolgatják hasonló eljárás megindítását.

Győrfi Pál korábban elmondta, hogy a mentőmunka veszélyes szakma, ezt mindenki elismeri. Azonban a szóban forgó pótlékra jogosultaknál legalább a munkaidő felében a kockázatoknak érvényesülniük kell. Ez a mentőmunka esetében nem állja meg a helyét, hiszen a mentőállomások többségén a mentőegységek nem folyamatos munkában töltik az időt, hanem jellegéből adódóan riasztásokra várakoznak, és amikor riasztás van, akkor mennek ki a beteghez – olvasható a Magyar Nemzetben.

Ezek érdekelhetnek még

2021. November 27. 17:03, szombat | Belföld

Újabb két országba utazhatnak szabadon a beoltottak

Magyarország két újabb országgal, Egyiptommal és a Maldív-szigetekkel állapodott meg a vakcinaigazolások kölcsönös elismeréséről, így a koronavírus ellen legalább kétszer beoltottak szabadon utazhatnak ezen országokba

2021. November 27. 15:02, szombat | Belföld

Hamarosan életbe lép a Volánbusz új menetrendje

December 12-én életbe lép a Volánbusz Zrt. 2021/2022. évi autóbusz-menetrendje, amely az idén is számos fejlesztést és változást hoz az országos, elővárosi és regionális autóbuszjáratok közlekedésében

2021. November 27. 11:56, szombat | Belföld

Átadták Az Év Családbarát Vállalata díjakat

Átadták Az Év Családbarát Vállalata díjakat pénteken a Három Királyfi, Három Királylány Alapítvány szervezésében Budapesten.

2021. November 27. 09:53, szombat | Belföld

Lakástűzben meghalt egy ember Piliscséven

Saját házában keletkezett tűz okozta a halálát egy embernek pénteken Piliscséven - tudatta a katasztrófavédelem közleményben az MTI-vel.