Városlista
2024. május 21, kedd - Konstantin

Hírek

2017. Március 24. 16:55, péntek | Helyi
Forrás: fotó: deltan.sk , cyberpress.hu

Politikai adok-kapok a kópházi útfelújítás végett

Politikai adok-kapok a kópházi útfelújítás végett

A soproni MSZP és Fidesz esett egymásnak a Kópháza és Nagycenk közötti útfelújítás miatt. Vajon kinek van igaza?

A Nagycenk-Kópháza közlekedési nehézségeivel illetve az M85-ös gyorsforgalmi út építésével kapcsolatban adott ki sajtóközleményt Széplaki Tamás, az MSZP Soproni szervezetének elnöke:

Tavaly 190 millió forintból matrica ellenőrzőt építettek, és felújítottak egy szakaszt a 84-es főút Nagycenk-Kópháza közti szakaszán. Most ezt a méregdrágán felújított aszfaltot törik fel mélyen, hogy digitális tengelysúly ellenőrzőt építsenek bele. Sopron egyetlen főútját zárták le újra félpályán, ami összeköti az országgal.

A 20-30 perces várakozásokban őrjöngő autósok mind ugyanazokat kérdezik. Miért kaptuk ezt a büntetést? Mi tart ezen a munkán hat hétig? Miért kellett újra feltörni az alig egy éves burkolatot? Kinek nem jutott tavaly eszébe, hogy ezt is meg kellene csinálni? Kinek a mutyija ér meg annyit, hogy újra ott ácsorogjunk? Azért szívatják most az autósokat, hogy utána súlyosan sarcolhassák az ezer sebből vérző fuvarozókat? Ez a bizonyíték arra, hogy a sokadik megígért időpont, 2022 sem igaz az M85 átadására?

Lázár János biztosra ígérte 2018. március 15-re az átadást. Azt az utat még el sem kezdték építeni, a vállalkozókat sarcoló szuperaszfalt viszont épül. Ugye ez azt jelenti, hogy a 2022 sem igaz már? Mit mérnének a csodaaszfalton, ha a teherforgalom már a gyorsforgalmi úton jár? Hosszú távon számolnak a jelenlegi úttal, a gyorsforgalmi pedig elveszik a hazugságok homályában. A kormány lebuktatta magát.

Mi pedig tovább ácsorgunk Sopron előtt, és átkozódunk, aztán meg fizetünk.

A felvetésekre a FIDESZ Soproni szervezetének elnöke Barcza Attila reagált:

Az MSZP a rendszerváltozást követő kormányzati ciklusai alatt semmire sem ment a soproni autópálya kapcsolat kialakítása ügyében, egy kapavágást sem tett a soproniakért.

Nagyon fáj az MSZP-nek, hogy a FIDESZ megépíti az autópályát, és ismét szembesülnek azzal, hogy ők mennyire nem az emberekért politizáltak.

A soproni MSZP demagóg. A tengelysúly-mérő az utakat, a közvagyont rongáló túlsúlyos járműveket szűri ki. Reméljük, hogy Széplaki Tamás agrárvállalkozó járműveit nem érinti rosszul a tengelysúly-mérés.

Címkék: Sopron

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 21. 12:08, kedd | Helyi

Idén is tarolt a SopronFest

Hatalmas bulival indult az idei fesztiválszezon. Az ország minden tájáról látogattak ide a SopronFestre, aminek sikerült a tavalyi debütálását is felülmúlnia.

2024. Május 13. 17:43, hétfő | Helyi

Dr. Farkas Ciprián: pénteken már a megújult piacon vásárolhatnak a soproniak

A soproniak által régóta várt fejlesztésnek köszönhetően minőségi környezet várja a vásárlókat és az árusokat a megújult vásárcsarnokban, ami pénteken nyitja meg kapuit.

2024. Május 10. 19:28, péntek | Helyi

Megnyílt az Üvegeseszter 25 kiállítás Sopronban

Az Üvegeseszter 25 című kiállításon az üvegfestészet és az ólomüvegezés művészetébe nyerhetnek betekintést az érdeklődők a SopronFest keretein belül.

2024. Május 06. 18:43, hétfő | Helyi

Elkészült az M85 gyorsforgalmi úthoz kapcsolódó Sopron Ény-i elkerülő út

Befejeződött az M85 gyorsforgalmi úthoz kapcsolódó Sopron Ény-i elkerülő út építése. Az új szakaszt és a kapcsolódó létesítményeket átadták a forgalomnak.