Városlista
2021. március 4, csütörtök - Kázmér

Hírek

2011. Szeptember 12. 14:21, hétfő | Belföld
Forrás: OrientPress

Pótolják a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér hiányát

Pótolják a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér hiányát

A következő 10-15 évben 300 millió eurónyi (82,5 milliárd forint) fejlesztés valósulhat meg a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren, tízezer új munkahelyet teremtve - írja a Világgazdaság.

2014-re kiküszöbölhetik a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtérnek az egyik legnagyobb hiányosságát, ugyanis ekkorra épülhet meg a közvetlen reptéri kapcsolattal rendelkező, 3-4 csillagos, több mint 200 szobás, jelentős konferencia- és tárgyalótermi kapacitással rendelkező szálloda a 2B terminállal szemben.

Az építkezés jövő év végén, 2013 elején indulhat, s kedvező esetben már 2014-ben megnyílhat a szálloda” – mondta a lapnak René Droese, a repteret üzemeltető Budapest Airport Zrt. ingatlanfejlesztési igazgatója. A terv nem új keletű, a projekt már 2008-ban igen előrehaladott állapotban volt, de azt a pénzügyi válság és a hotelpiac bezuhanása miatt jegelni kellett.

A tervek szerint a körülbelül 25 millió eurós beruházást az ingatlanfejlesztő cég finanszírozná, de a hotel paramétereit a BUD szabná meg. Az építkezésnek még van egy adminisztratív akadálya, ennek elhárításáról a BUD és a kormányzat előrehaladott tárgyalásokat folytat. Ennek lényege, hogy a Budapest Airport által vagyonkezelésbe kapott reptéri földterületen harmadik fél is folytathasson fejlesztést.

A szállodaépítés csupán az egyik eleme annak a mintegy 300 millió eurós (82,5 milliárd forintos) fejlesztési tervnek, amely a következő 10-15 évben valósulhat meg a reptér területén. A fejlesztési koncepció egyik nagyszabású része a Cargo City nevű légiáru-kicserélő központ. Tervezése és engedélyeztetése már tart, a jövő év elején pedig megkezdődhet a fejlesztés első fázisának építése. Ennek során a reptér területén szétszórva lévő, lerobbant állapotú kargólétesítmények helyett új területen központosított bázist hoznak létre. A várhatóan 2012-re felépülő, 11 ezer négyzetméteres raktár, valamint a hozzá kapcsolódó 4000 négyzetméternyi irodatér 80 százalékának hasznosítására már leszerződött a Budapest Airport két jelentős földi kiszolgálócéggel, a Celebi Ground Handlinggel és a Malév Ground Handlinggel.

OrientPress Hírügynökség

Címkék: repülőtér

Ezek érdekelhetnek még

2021. Március 03. 18:05, szerda | Belföld

Magyarországi ikerregiszter összeállításán dolgozik a Semmelweis Egyetem

Egy magyarországi ikerregiszter összeállításán dolgozik a Semmelweis Egyetem; a program során így a világ egyik legnagyobb orvosi vonatkozású ikeradatbázisa jöhet létre az egyetemen.

2021. Március 03. 17:04, szerda | Belföld

Egy éve indult az azonnali fizetési rendszer

Egy év alatt, az azonnali fizetési rendszer (AFR) elindulása óta közel 150 millió tranzakció teljesült azonnal

2021. Március 03. 15:09, szerda | Belföld

Pénteken tartják az ökumenikus világimanapot

Pénteken tartják az ökumenikus világimanapot, amelynek tematikáját idén a Csendes-óceáni Vanuatu keresztény női közössége állította össze

2021. Március 03. 13:06, szerda | Belföld

Több mint kétszázezren töltötték ki a kormány állatvédelemről szóló kérdőívét

Már több mint 230 ezren töltötték ki a kormány állatvédelemről szóló online kérdőívét - jelentette be a nemzeti állatvédelmi program megújításáért és végrehajtásáért felelős miniszteri biztos szerdán közösségi oldalán.