Városlista
2024. május 10, péntek - Ármin

Hírek

2011. December 06. 13:54, kedd | Belföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

PSZÁF: nő a végtörlesztők száma, de nő a bankok vesztesége is

PSZÁF: nő a végtörlesztők száma, de nő a bankok vesztesége is

A PSZÁF legfrissebb statisztikája szerint november végéig 54563 devizaalapú kölcsönt végtörlesztettek az ügyfelek a kedvezményes árfolyamon számolva 248 milliárd, az aktuális árfolyamon 338 milliárd forint értékben.

A bankoknak eddig több mint 90 milliárd forintos vesztesége származott a végtörlesztés miatt. Az is látszik, hogy a végtörlesztést vállalók leginkább saját forrásból számolják fel devizahiteleiket. A végtörlesztők közel 93 százaléka megtakarításból végtörlesztett. Eközben nő a forinthitelt igénybe vevők száma, arányuk 13 százalék volt novemberben. Amennyiben folytatódik a nagyarányú végtörlesztés akkor nem kizárt, hogy a bankok vesztesége eléri a 200 milliárd forintot.


OrientPress Hírügynökség

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 10. 06:00, péntek | Belföld

Hszi Csin-ping: Kína és Magyarország mindig barátok voltak

Kína és Magyarország mindig barátok voltak, de történelmük során most a legjobb a kapcsolat a két ország között - jelentette ki Hszi Csin-ping, a Kínai Népköztársaság elnöke csütörtökön Budapesten.

2024. Május 10. 06:00, péntek | Belföld

Orbán Viktor: támogatjuk a kínai békekezdeményezést

Támogatásáról biztosította az ukrajnai konfliktus lezárását célzó kínai békekezdeményezést csütörtökön, a Hszi Csin-ping kínai államfővel közösen tett sajtónyilatkozatában Orbán Viktor miniszterelnök.

2024. Május 09. 13:28, csütörtök | Belföld

Gulyás Gergely: Magyarország érdeke, hogy minél több kínai beruházás érkezzen

Magyarország érdeke, hogy minél több kínai beruházás érkezzen az országba - jelentette ki a Miniszterelnökséget vezető miniszter a csütörtöki Kormányinfón, Budapesten.

2024. Május 09. 09:39, csütörtök | Belföld

Orbán Viktor fogadta az állami látogatásra Magyarországra érkező kínai államfőt

Orbán Viktor miniszterelnök és felesége, Lévai Anikó szerda este a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren fogadta Hszi Csin-pinget, a Kínai Népköztársaság elnökét és házastársát