Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2020. Március 19. 12:33, csütörtök | PR

Rádiós vakuvezérlők és rendszervakuk profi fotózáshoz

Rádiós vakuvezérlők és rendszervakuk profi fotózáshoz

Ismerd meg a rádiós vakuvezérlők és rendszervakuk népszerű típusainak legfontosabb tulajdonságait, és gondoskodj a profi fotózási körülményekről!

Rádiós vakuvezérlők

Érdemes a Godox XPro és a Godox X2-T típusú rádiós kioldókról részletesebben beszélni. A két rádiós vakuvezérlő hasonló tudással rendelkezik. Mindkét verzió egyszerre képes csoportokra bontva kezelni a TTL és manuális vakukat, amely jelentős segítséget jelenthet a fotósok számára. A HSS gyorsszinkront is biztosítja a két eszköz, ezért a közöttük lévő különbségeket elsősorban a formájukban szükséges keresni.

A Godox XPro körülbelül 45 fokos szögben helyezkedik el a vakupapucsban. Nagyméretű kijelzője és felhasználóbarát vezérlése valóban kedvező feltételeket teremt a minőségi munkához.

Az X2-T már vízszintesen ül a vakupapucsban, ez pedig lényeges különbséget jelent az XPro 45 fokos kialakításához képest. Az X2-T saját vakupapuccsal is rendelkezik, amelynek köszönhetően lehetőség nyílik a távoli vakuk vezérlése mellett a kamerára is felszerelni egy villanót. Fontos megemlíteni a Bluetooth csatlakozási lehetőséget, amely még egyszerűbb használatot tesz lehetővé. Az okostelefonra készült applikáció segítségével gyorsan és hatékonyan szabályozható a kezelőfelület.

Rendszervakuk

Érdemes először a rendszervakuval kapcsolatban eldönteni, hogy AA méretű ceruzaelemmel és ceruza akkuval, vagy li-ion akkumulátorral működő típust szeretnél. A ceruzaelemes készülékekhez szinte bárhol vásárolhatsz AA méretű elemeket, viszont egy idő után zavaró lehet a sok elem cipelése. A li-ion akkumulátorokkal ellátott rendszervakuk egy feltöltéssel jelentősen többet képesek villanni, azonban mindig töltőre kell tenned őket, ha lemerültek. Célszerű a saját igényeidhez igazodni, és a számodra kényelmesebb megoldást választani. Ha megbízható, de kedvező ár-érték arányú típusok között szeretnél válogatni, tekintsd meg a Mikrosat kínálatában kapható rendszervakukat!

Rendszervakuk között a Godox V1 és Godox V860 II, illetve Godox TT65 típusokat célszerű kiemelni. Előbbi két típus akkumulátorral, utóbbi pedig AA méretű elemmel működik. Mindhárom eszköz TTL és HSS képes, továbbá vezérlő (Master) és vezérelt (Slave) vakuként is használhatók. Akár távoli vezérlésre is használhatod a fentebb említett rendszervakukat, ha éppen nincs lehetőséged rádiós vakuval dolgozni.

Ha kompaktabb és egyszerűbb megoldást keresel, érdemes a Godox V350 és Godox TT350 rendszervakukat is számításba venni. Kifejezetten mirrorless kamerákhoz fejlesztették őket, és ár-érték arányban kiváló választásnak bizonyulnak.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 10:59, kedd | PR

K&H: ennyivel emelkedett a gyerekinfláció

háromezer forint ma már nem elég két hamburgerre, két évvel ezelőtt még három is kijött ennyiből

2024. Március 06. 10:17, szerda | PR

K&H: a látvány mindent visz

az iskolások zöme értékelné, ha szakembertől hallana a pénzügyekről

2024. Március 06. 07:26, szerda | PR

Új számsorsjátékkal jelentkezik a Szerencsejáték Zrt. – Itt a Napi Mázli

Tíz évvel az Eurojackpot hazai megjelenése és közel húsz esztendővel a legutóbbi magyar fejlesztésű lottó bevezetése után új számsorsjátékkal jelentkezik a Szerencsejáték Zrt.

2024. Február 26. 14:46, hétfő | PR

Benzinkutakat üzemeltetnek

A Jánosik és Társai Kft. nyerte el az egyik legnagyobb üzemanyag töltőhálózat állomásain lévő épületek, építmények, épületvillamossági- épületgépészeti berendezések működéséhez szükséges üzemeltetési feladatokat