Városlista
2021. május 12, szerda - Pongrác

Hírek

2017. Szeptember 04. 15:48, hétfő | Sport
Forrás: Hajósi Miklós

Rally: Ismét ismeretlen terepen!

Rally: Ismét ismeretlen terepen!

A Ritmus ASE 2 autóval vág neki a 6. Rallye Nova Goriciának.

A Mitropa Kupa 3.helyén álló Várkonyi-Makai páros egy R4-es Mitsubishivel, míg a horvát bajnokságba is számító futam miatt a Szilágyi-Váradi páros is egy számára új Mitsubishivel, mégpedig azzal, amit eddig Várkonyiék használtak. Mivel mindkét páros először vág neki ennek a versenynek, fel kell kötni a nacit!

Várkonyi Szabolcs:
Ismét egy számunkra új versenyen indulunk, méghozzá több mint 150 km-en, rengeteg kanyarral, ami nyomokban sem emlékeztet az előző versenyre, a Baranya Kupára, ahol összesen volt annyi kanyar, mint itt mondjuk a 22,5 km-es szakaszon. Bár még nem indultam itt, de már jártam arra. Nemcsak a gyorsaságik élvezetesek, gyönyörű helyeken is megy verseny a hegyekben, pár km-re az olasz határtól. Valahogy itt nem probléma az engedélyek megszerzése, pedig semmivel sem kevésbé „natura 2000” a környék, mint mondjuk a Pilis, sőt! Az autó a Baranyán már megismert R4-es lesz. Bízom benne, hogy szokás szerint hiba nélkül teljesíti, a nem kevés kanyart. Kint azért tesztelünk szerdán, majd elég szoros a program. Szerdán 14.30-tól pályabejárás, elég szoros beosztással, mivel a 6 gyorsból 4 oda-vissza lesz megtartva. 112 autó nevezett, amiből majdnem 30 4WD, közte 13 R5-ös autóval. Szóval nem lesz könnyű a top 5-10 közé férni, ami a cél lenne. Főleg, mert a sok kanyar miatt itt az R5-ösök nagyobb előnyben vannak, mint a magyar pályákon. De az igazi a cél a Mitropában meglévő 3.helyünk megerősítése, mivel valószínűleg ez az utolsó idei Mitropa versenyünk.

Makai Gergely:

Az itthoni verseny utána, most ismét Szlovéniában állunk rajthoz. Szeretnénk tovább erősíteni az összetettbeli harmadik pozíciónkat a Mitropa Cup-ban, az autó marad az R4-es, amivel a Baranya kupán jól szerepeltünk. A nevezési listát nézve, lesz bőven induló, kíváncsian várom, hogy mit tudunk kihozni magunkból.
Támogatóink segítségét köszönjük: Hetech Trend, Vasút Komplett, Droidx, GDP Guru, Autoflex Ker., Villumen, Airvent, Carwax, Di-Fer csoport, ZFW Hortiservice, Sütödetech, VPT Group, ATRA Kft., KÉK - PTI Kft., Sun&Fun Holidays.

Fotó: Ritmus ASE

Címkék: autósport, rally, Sport

Ezek érdekelhetnek még

2021. Május 12. 09:40, szerda | Sport

Rally: Szerény kezdés

Két versenyző páros állt rajthoz a Horváth Rallye ASE színeiben, a I. Therwoolin Boldogkő Rally a Pannon Kupáért versenyen.

2021. Május 11. 10:40, kedd | Sport

Supercarban is dobogón a Korda Racing

Kiváló eredménnyel mutatkozott be a rallycross szakágban a Korda Racing és a Ritmus ASE közös csapata, a magyar bajnokság idei első fordulójában Benyó Máté a harmadik helyet szerezte meg a bivalyerős Supercar mezőnyben.

2021. Május 08. 11:17, szombat | Sport

Korda Racing már a Rallycrossban is

A rallysport, a motoros enduro és a motocross szakágak mellett az idei versenyszezonban a rallycross szakágban is saját csapatot indít a Korda Racing, három fiatal versenyzővel a magyar bajnoki futamokon.

2021. Május 06. 17:09, csütörtök | Sport

F4-es Dávid az F3-as Góliátok között

Bár a Gender Racing Dávidját Berta Benjáminnak hívják, de az ősi bibliai történetet majdnem teljesen tökéletesen ültette át a mai autósportban a fiatal versenyző a GRT idei második versenyére a legendás Monza-i pályán.