Városlista
2024. április 17, szerda - Rudolf

Hírek

2012. Március 14. 07:15, szerda | Kék hírek
Forrás: mno.hu / MTI

Áramütés végzett a traszformátort megrongáló férfival

Áramütés végzett a traszformátort megrongáló férfival

Halálos áramütés ért egy 26 éves férfit, aki egy Gyékényes melletti tanyán megrongálta a transzformátort – közölte a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense kedden az MTI-vel.

Bíró Gábor elmondta, hogy a rendőrség a múlt csütörtöki eset kapcsán tanúként hallgatott ki két férfit, akik a helyszínen tartózkodtak; mint kiderült, az áldozathoz hasonlóan Zala megyeiek. A sajtóreferens közlése szerint a nagyatádi rendőrkapitányság a helyszínen talált nyomok alapján lopás kísérletének gyanúja miatt indított eljárást, amelynek keretében a férfi halálának körülményeit is vizsgálják.

A történtek kapcsán Varga Ivett, az E.ON Hungária Zrt. sajtóreferense az MTI-nek elmondta: a múlt évben tizenkét megyét érintő szolgáltatási területükön 160 transzformátort rongáltak meg – olajat és mintegy 18 ezer kilogramm színesfémet loptak el belőlük –, s ezzel több száz millió forint kárt okoztak a társaságnak.

A berendezések megrongálásával hozzávetőleg tízszer akkora összegű kárt okoznak az elkövetők, mint amennyiért a trafókból eltávolított alkatrészeket értékesíteni tudják, mondta a sajtóreferens. Hozzátette: a rongálók – túl azon, hogy saját életüket kockáztatják, hiszen a villamos berendezések érintése, eltávolítása életveszélyes – áramszüneteket okoznak, és más közművek biztonságos üzemeltetését is veszélyeztetik. Az elmúlt évben 46 esetben ez történt.

Somogy megyében tavaly kilenc transzformátort rongáltak meg, ezzel összességében több mint tízmillió forint kárt okoztak az elkövetők.

MTI / mno

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 07:51, kedd | Kék hírek

Drogterjesztői hálózatot számolt fel a rendőrség

Drogterjesztői hálózatot számolt fel egy időben, több összehangolt rajtaütéssel a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI), a Terrorelhárítási Központ (TEK) műveleti egysége és a Pest vármegyei rendőrség

2024. Április 15. 14:14, hétfő | Kék hírek

Pillangókéssel szúrta meg, belehalt - Videó

Vádat emeltek az Erzsébet téri halálos késelés ügyében.

2024. Április 12. 14:19, péntek | Kék hírek

Több mint ezer liter alkoholos italt találtak a pénzügyőrök Nagylaknál

Több mint ezer liter alkoholos italt, valamint cigarettát találtak a pénzügyőrök Nagylaknál egy román furgonban - tájékoztatta Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénteken az MTI-t.