Városlista
2020. november 29, vasárnap - Taksony

Hírek

2012. Szeptember 19. 12:12, szerda | Helyi
Forrás: Kisalföld

Rejtett kamerákkal figyelik az erdőt Sopronban

Rejtett kamerákkal figyelik az erdőt Sopronban

Az elmúlt időszakban némiképp csökkent a vandalizmus, ám éves szinten így is több millió forintos kárt okoznak a meggondolatlan emberek.

- Az erdei tanösvényeket, parkerdei létesítményeket ért rongálások megelőzése igen fontos feladat – jelentette ki dr. Jámbor László, a Tanulmányi Erdőgazdaság Zrt. (Taeg) vezérigazgatója. – A parkerdők nyugalmának védelme érdekében a rendőrséggel és a polgárőrséggel együttműködési megállapodást kötöttünk.

Ennek köszönhetően az elmúlt időszakban némiképp csökkent a vandalizmus, ám éves szinten így is több millió forintos kárt okoznak a meggondolatlan emberek. Leginkább a Tolvaj-árok elejét érik a rongálások: a természetjárók által használt turistaházat például le is kellett bontanunk, olyannyira sorozatosan törtek-zúztak benne. A Tolvaj-árok felújítása napirenden van, még e hónapban természetismereti tanösvényt hozunk ott létre.

– A másik neuralgikus pont a Szárhalmi-kilátó, más néven a kecskehegyi kilátó, amit igen súlyosan tönkretettek – folytatta dr. Jámbor László. – Már volt rá példa, hogy a rendőrség és a polgárőrség rongálókat kapott el, a megelőzés érdekében az erdőgazdaság most rejtett kamerák felszerelését tervezi, együttműködve a rendőrséggel. Mindez hathatós módszernek ígérkezik a természeti környezetben kárt okozó emberek kiszűrésére.

Címkék: erdő, Sopron

Ezek érdekelhetnek még

2020. Október 08. 17:55, csütörtök | Helyi

Gulyás: a Modern városok és a Magyar falu program célja, hogy beléphessünk a 21. századba

Sopron, 2020. október8., csütörtök (MTI) - A Modern városok és a Magyar falu program célja azoknak a feltételeknek a megteremtése, amelyekkel beléphetünk a 21. századba

2020. Október 01. 17:00, csütörtök | Helyi

Újraszentelték a csaknem hárommilliárd forintból felújított soproni Szent Mihály-templomot

Újraszentelték a Modern városok program részeként csaknem hárommilliárd forintból felújított, a város védőszentjéről elnevezett, több mint hétszázéves Szent Mihály-templomot csütörtökön Sopronban.

2020. Szeptember 25. 12:52, péntek | Helyi

Már látszik a fény az alagút… elején

Az M85-ös gyorsforgalmi út Csorna II.–Sopron-kelet–Fertőrákos csomópont közötti szakaszok kivitelezése és a kiviteli tervek elkészítése tárgyában kötött szerződések teljesítési határideje 2020. december 31.

2020. Szeptember 05. 17:00, szombat | Helyi

Kormányzati döntés - szabad az út az ingázók előtt

A kormány pénteki ülésén jelentős módosításokról döntött, amely még este megjelent a Magyar Közlönyben. Ezek alapján a következő változások lépnek életbe szeptember 5-étől.