Városlista
2020. július 11, szombat - Nóra, Lili

Hírek

2012. Szeptember 19. 12:12, szerda | Helyi
Forrás: Kisalföld

Rejtett kamerákkal figyelik az erdőt Sopronban

Rejtett kamerákkal figyelik az erdőt Sopronban

Az elmúlt időszakban némiképp csökkent a vandalizmus, ám éves szinten így is több millió forintos kárt okoznak a meggondolatlan emberek.

- Az erdei tanösvényeket, parkerdei létesítményeket ért rongálások megelőzése igen fontos feladat – jelentette ki dr. Jámbor László, a Tanulmányi Erdőgazdaság Zrt. (Taeg) vezérigazgatója. – A parkerdők nyugalmának védelme érdekében a rendőrséggel és a polgárőrséggel együttműködési megállapodást kötöttünk.

Ennek köszönhetően az elmúlt időszakban némiképp csökkent a vandalizmus, ám éves szinten így is több millió forintos kárt okoznak a meggondolatlan emberek. Leginkább a Tolvaj-árok elejét érik a rongálások: a természetjárók által használt turistaházat például le is kellett bontanunk, olyannyira sorozatosan törtek-zúztak benne. A Tolvaj-árok felújítása napirenden van, még e hónapban természetismereti tanösvényt hozunk ott létre.

– A másik neuralgikus pont a Szárhalmi-kilátó, más néven a kecskehegyi kilátó, amit igen súlyosan tönkretettek – folytatta dr. Jámbor László. – Már volt rá példa, hogy a rendőrség és a polgárőrség rongálókat kapott el, a megelőzés érdekében az erdőgazdaság most rejtett kamerák felszerelését tervezi, együttműködve a rendőrséggel. Mindez hathatós módszernek ígérkezik a természeti környezetben kárt okozó emberek kiszűrésére.

Címkék: erdő, Sopron

Ezek érdekelhetnek még

2020. Június 25. 12:35, csütörtök | Helyi

VPT Caravan nyílt nap és bolhapiac szombaton!

06.27-én szombaton Sopronban a Pozsonyi út 15. szám alatt található bázisukon nyílt napot tart a VPT Caravan, ahol megtekintheted legmenőbb lakóautóikat és beszerezheted a legjobb kempingfelszereléseket.

2020. Június 18. 08:27, csütörtök | Helyi

Hangos pukizásért bírság Ausztriában

Nem vicc! Egy bécsi férfi 500 Eurós birságott kapott, mikor a rendőr előtt egy hangosat pukizott.

2020. Június 03. 17:00, szerda | Helyi

Villám csapott a soproni családi házba!

Óriási robajjal csapott a soproni Kutya hegyi családi házba a villám ami azonnal kigyulladt.

2020. Május 19. 20:02, kedd | Helyi

További enyhítések jöhetnek a magyar határokon

Szijjártó Péter Külgazdasági és Külügyminiszter a napokban több körben is egyeztetett az osztrák, szlovák és cseh kollégáival a határhelyzetekről.