Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2018. Február 08. 15:26, csütörtök | Belföld
Forrás: mti

Reklámért és túl sok zenéért bírságolt a Médiatanács

Reklámért és túl sok zenéért bírságolt a Médiatanács

Százezer forintra bírságolta reklámriportért az RTL Klub-ot, túl sok zenéért pedig az egykori Rádió Q médiaszolgáltatóját a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Médiatanácsa

- áll az NMHH által az MTI-hez csütörtökön eljuttatott közleményben. Az RTL Klub tavaly október 21-én leadott High Life című műsorában egy szállodát népszerűsített szabálytalanul, reklámriportszerűen, túl részletes információkat adva, míg a nevét azóta Retro Rádióra változtató Rádió Q-ra azért róttak ki szankciót, mert az adó egy tavaly év végi adáshéten, hatósági szerződésével ellentétben kizárólag zenét játszott.

Szöveges tartalmat, közszolgálati, helyi közélettel foglalkozó és mindennapi életet segítő műsorszámokat, hírműsorokat, nemzetiségieknek szánt műsorokat nem tett közzé, tehát a műsorrend speciális karakterisztikájára és a közszolgálati műsorszámokra vonatkozó vállalásaiból semmit nem teljesített - közölték.

Az NMHH közleménye kiemelte: a médiatanács a bírságok kiszabásakor minden esetben a fokozatosság és az arányosság elve alapján, az ügyek összes körülményét figyelembe véve állapítja meg a jogkövetkezmények adott formáját, mértékét.

Jelezték azt is: a testület a HOLD Rádiós és Televíziós Reklám Kft. kérelmére öt évre, 2023. május 17-ig megújította a Mosonmagyaróvár 99,7 MHz helyi rádiós kereskedelmi jellegű médiaszolgáltatási jogosultságát.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 14:32, csütörtök | Belföld

Átadták a 33. számú főút 2x2 sávra bővített újabb szakaszát

Elkészült a 33. számú főút újabb szakasza, ezzel Debrecentől Látóképig 2x2 sávon közlekedhetnek a járművek - hangzott el az útszakasz csütörtöki átadó ünnepségén.

2024. Április 18. 14:30, csütörtök | Belföld

A kormány szerint a vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről

A vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről - mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára csütörtökön a Kossuth rádió műsorában.

2024. Április 18. 14:29, csütörtök | Belföld

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban - közölte az Energiaügyi Minisztérium (EM) csütörtökön a Facebook oldalán közzétett bejegyzésben.

2024. Április 18. 14:27, csütörtök | Belföld

Kis és közepes vállalkozók kaphatnak teret az eMagon

Együttműködést kötött a VOSZ és az eMAG a magyar kkv-k online értékesítési csatornáinak fejlesztésére