Városlista
2020. július 16, csütörtök - Valter

Hírek

2012. Szeptember 11. 00:00, kedd | Helyi
Forrás: Soproni7

Rekultiválják a Harkai-dombi szemétlerakó okozta „tájsebeket”

Rekultiválják a Harkai-dombi szemétlerakó okozta „tájsebeket”

Környezetbarát módon rekultiválják a Harkai-dombi szemétlerakó okozta „tájsebeket”

A Sopron Térségi Hulladékgazdálkodási Önkormányzati Társulás nyertes pályázatának köszönhetően 13 hulladéklerakó rekultivációja történik meg a közeljövőben. A projekt megvalósulásához az Új Széchenyi Terv bruttó 2,6 milliárd Forintot a Kohéziós Alap és a Magyar Kormány költségvetése társfinanszírozásban biztosítja.

A Sopron és Harka közötti beruházás a korábban lerakott hulladék elszállítását vagy letakarását jelenti, ezzel az tevékenységgel okozott folyamatos környezetszennyezés is megszűnik. Letakaráskor a lerakott hulladéktömeget lezárják és megakadályozzák a további csapadékvíz átszivárgását. A rekultivációs munka a harkai úti lerakón és a többi helyszínen is december közepéig elkészül. A megvalósítási munkák bruttó összköltsége: 2.641.943.463,- Ft.

Az eseménnyel kapcsolatbanMágel Ágost, a Sopron Térségi Hulladékgazdálkodási Önkormányzati Társulás elnöketájékoztatta a helyi sajtó képviselőit a rekultivációelőrehaladásáról, valamint mutatta be a helyszínen folyó munkálatokat.

A harkai úti lerakó a legnagyobb kiterjedésű a projektben érintett 13 lerakó tekintetében, ahol a takarásos folyamattal végzik a munkát. A hosszú évek alatt lerakott hulladéktestet formázzák, rézsűt alakítanak és takarják a felső felületet bentonit paplannal és földdel. A hulladéktest lezárását követően füvesítik a felületet, ami után a terület környzetünket ártó hatása is megszűnik.

Ezek érdekelhetnek még

2020. Július 15. 09:04, szerda | Helyi

Ausztria: csürörtöktől leszállási tilalom 18 országból

18 országból nem fogad repülőgépeket csütörtöktől Ausztria a koronavírus járvány miatt – jelentette be kedden Rudolf Anschober egészségügyi miniszter.

2020. Június 25. 12:35, csütörtök | Helyi

VPT Caravan nyílt nap és bolhapiac szombaton!

06.27-én szombaton Sopronban a Pozsonyi út 15. szám alatt található bázisukon nyílt napot tart a VPT Caravan, ahol megtekintheted legmenőbb lakóautóikat és beszerezheted a legjobb kempingfelszereléseket.

2020. Június 18. 08:27, csütörtök | Helyi

Hangos pukizásért bírság Ausztriában

Nem vicc! Egy bécsi férfi 500 Eurós birságott kapott, mikor a rendőr előtt egy hangosat pukizott.

2020. Június 03. 17:00, szerda | Helyi

Villám csapott a soproni családi házba!

Óriási robajjal csapott a soproni Kutya hegyi családi házba a villám ami azonnal kigyulladt.