Városlista
2019. október 21, hétfő - Orsolya

Hírek

2012. Szeptember 11. 00:00, kedd | Helyi
Forrás: Soproni7

Rekultiválják a Harkai-dombi szemétlerakó okozta „tájsebeket”

Rekultiválják a Harkai-dombi szemétlerakó okozta „tájsebeket”

Környezetbarát módon rekultiválják a Harkai-dombi szemétlerakó okozta „tájsebeket”

A Sopron Térségi Hulladékgazdálkodási Önkormányzati Társulás nyertes pályázatának köszönhetően 13 hulladéklerakó rekultivációja történik meg a közeljövőben. A projekt megvalósulásához az Új Széchenyi Terv bruttó 2,6 milliárd Forintot a Kohéziós Alap és a Magyar Kormány költségvetése társfinanszírozásban biztosítja.

A Sopron és Harka közötti beruházás a korábban lerakott hulladék elszállítását vagy letakarását jelenti, ezzel az tevékenységgel okozott folyamatos környezetszennyezés is megszűnik. Letakaráskor a lerakott hulladéktömeget lezárják és megakadályozzák a további csapadékvíz átszivárgását. A rekultivációs munka a harkai úti lerakón és a többi helyszínen is december közepéig elkészül. A megvalósítási munkák bruttó összköltsége: 2.641.943.463,- Ft.

Az eseménnyel kapcsolatbanMágel Ágost, a Sopron Térségi Hulladékgazdálkodási Önkormányzati Társulás elnöketájékoztatta a helyi sajtó képviselőit a rekultivációelőrehaladásáról, valamint mutatta be a helyszínen folyó munkálatokat.

A harkai úti lerakó a legnagyobb kiterjedésű a projektben érintett 13 lerakó tekintetében, ahol a takarásos folyamattal végzik a munkát. A hosszú évek alatt lerakott hulladéktestet formázzák, rézsűt alakítanak és takarják a felső felületet bentonit paplannal és földdel. A hulladéktest lezárását követően füvesítik a felületet, ami után a terület környzetünket ártó hatása is megszűnik.

Ezek érdekelhetnek még

2019. Október 17. 14:37, csütörtök | Helyi

Furcsa kanyarok az M85-ös autóúton, a jövője meg ködbe vész

A most épülő, Sopront elkerülő autóútnak nincs, és vélhetően még egy ideig nem lesz határig érő része, mert a beruházó nem tisztázta az osztrákokkal, hogy hol találkozna ez az A3-as autópályával.De nemcsak ez a gond...

2019. Augusztus 28. 16:00, szerda | Helyi

Husqvarna Profinap az Andl Kft-nél - Nemcsak profiknak!

Rajong a Husqvarna kerti gépekért? Vagy még csak most ismerkedik a svéd márkával?

2019. Október 21. 05:01, hétfő | Belföld

Szinte nyári időjárásunk lesz a héten

Száraz, napos, meleg idő várható a jövő héten is. Hétfőn akár 28 fok is lehet, s a továbbiakban is csak néhány fokkal lesz hűvösebb

2019. Október 21. 05:00, hétfő | Belföld

Október végéig kell elvégezni a kötelező banki adategyeztetést

Október 31-ig kell elvégezni a kötelező banki adategyeztetést - hívta fel a figyelmet a Magyar Nemzeti Bank (MNB) felügyeleti szóvivője az M1 csatornán vasárnap.