Városlista
2019. július 17, szerda - Endre, Elek

Hírek

2012. Szeptember 11. 00:00, kedd | Helyi
Forrás: Soproni7

Rekultiválják a Harkai-dombi szemétlerakó okozta „tájsebeket”

Rekultiválják a Harkai-dombi szemétlerakó okozta „tájsebeket”

Környezetbarát módon rekultiválják a Harkai-dombi szemétlerakó okozta „tájsebeket”

A Sopron Térségi Hulladékgazdálkodási Önkormányzati Társulás nyertes pályázatának köszönhetően 13 hulladéklerakó rekultivációja történik meg a közeljövőben. A projekt megvalósulásához az Új Széchenyi Terv bruttó 2,6 milliárd Forintot a Kohéziós Alap és a Magyar Kormány költségvetése társfinanszírozásban biztosítja.

A Sopron és Harka közötti beruházás a korábban lerakott hulladék elszállítását vagy letakarását jelenti, ezzel az tevékenységgel okozott folyamatos környezetszennyezés is megszűnik. Letakaráskor a lerakott hulladéktömeget lezárják és megakadályozzák a további csapadékvíz átszivárgását. A rekultivációs munka a harkai úti lerakón és a többi helyszínen is december közepéig elkészül. A megvalósítási munkák bruttó összköltsége: 2.641.943.463,- Ft.

Az eseménnyel kapcsolatbanMágel Ágost, a Sopron Térségi Hulladékgazdálkodási Önkormányzati Társulás elnöketájékoztatta a helyi sajtó képviselőit a rekultivációelőrehaladásáról, valamint mutatta be a helyszínen folyó munkálatokat.

A harkai úti lerakó a legnagyobb kiterjedésű a projektben érintett 13 lerakó tekintetében, ahol a takarásos folyamattal végzik a munkát. A hosszú évek alatt lerakott hulladéktestet formázzák, rézsűt alakítanak és takarják a felső felületet bentonit paplannal és földdel. A hulladéktest lezárását követően füvesítik a felületet, ami után a terület környzetünket ártó hatása is megszűnik.

Ezek érdekelhetnek még

2019. Június 06. 20:14, csütörtök | Helyi

Széket avattak a Depeche Mode tiszteletére

Tovább gyarapodott a Csillagok Városa gyűjtemény

2019. Június 05. 00:00, szerda | Helyi

Ma van a környezetvédelmi világnap

Az ENSZ 1972. óta ünnepli június 5-én a környezetvédelmi világnapot.

2019. Július 16. 18:09, kedd | Külföld

Többféle kábítószert is fogyasztott a Horvátországban súlyos balesetet okozó sofőr

Többféle kábítószert is fogyasztott a baleset előtt az a sofőr, aki múlt csütörtökön lassítás nélkül belehajtott egy magyar rendszámú autóba Horvátországban, és súlyos sérüléseket okozott a magyar származású családnak

2019. Július 16. 17:07, kedd | Kék hírek

Két 10 éves fiú rongált Nyíregyházán

Iskola mellett lévő KRESZ-tanpályán rongált két 10 éves fiú hétfőn Nyíregyházán.