Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2012. December 07. 12:22, péntek | Külföld
Forrás: MTI

Rendőrök védik a nápolyi óvodákat

Rendőrök védik a nápolyi óvodákat

Több a rendőr, mint a gyerek a nápolyi óvodákban a december 5-én történt gyilkosság óta, amikor a camorra egyik emberét a gyereke óvodájának az udvarán lőtték le - adta hírül pénteken az olasz tömegtájékoztatás.

Rendőri védelmet kaptak a camorra bűnszervezet uralta nápolyi kerületek óvodái és iskolái is, jóllehet erre nem nagyon van pénz, és feleslegesnek is tűnik, mert például az Eugenio Montale olasz költőről elnevezett óvodába szerda óta csak három gyerek jár, és a környék összes többi oktatási intézményéből is eltűntek a gyerekek. A szülők félnek, és inkább otthon tartják őket - számolt be a helyzetről a pénteki nápolyi sajtó.
A bűnözéssel akarata ellenére együtt élő Nápolyt megrázta az óvoda udvarán elkövetett gyilkosság. Eddig az óvodák és az iskolák védett területnek számítottak, a camorrának ez az íratlan törvénye most érvényét veszítette.
"Reagálnunk kell. A jövő héttől Nápoly összes óvodáját, iskoláját éjszaka is kivilágítjuk, hogy lássa a szervezett bűnözés, a figyelmünk nem lankad, és nem béníthat meg bennünket a félelem" - hangoztatta a klánok közötti leszámolás helyszínévé vált óvoda igazgatója.
Nápolyban újabb harc zajlik a camorrán belül, a bűnszervezet régi és új családjai között. A hatóságok szerint utoljára a 2004-es klánháború idején volt ennyire súlyos a helyzet. Idén már 55 személyt öltek meg a camorraharcban, többnyire a nyílt utcán végezték ki az áldozatokat. A camorra fellegvárának számító Scampia negyed lakóházait már deszkakerítéssel és szögesdróttal védik, de nem a rendőri razziától, hanem az ellenséges klánoktól - adta hírül a sajtó.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Külföld

Joe Biden aláírta az Ukrajna hatvanmilliárd dolláros biztonsági támogatásáról szóló törvényt

Joe Biden elnök aláírta és ezzel hatályba léptette a 95 milliárd dollárról szóló törvénycsomagot, amely a többi között Ukrajna és Izrael számára tartalmaz forrásokat.

2024. Április 24. 14:29, szerda | Külföld

Kínában tárgyal Szijjártó Péter

A világ súlyos biztonsági kihívásokkal néz szembe, immár több mint két éve tombol az ukrajnai háború, ezért fontos lenne felerősíteni azok hangját, akik a mielőbbi béke pártján állnak

2024. Április 20. 09:44, szombat | Külföld

Megérkeztek az erdélyi Aranyosgyéresre a Norvégiából beszerzett első F-16-os harci repülők

Megérkezett az erdélyi Aranyosgyéresre (Campia Turzii) az első három, Norvégiától beszerzett F-16-os harci repülő - közölte pénteken a román védelmi minisztérium (MAPN).