Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2023. Január 14. 07:34, szombat | Belföld
Forrás: mti

Semcorp: zavartalanul halad a debreceni gyár építése

Semcorp: zavartalanul halad a debreceni gyár építése

A debreceni Semcorp gyártóüzemmel kapcsolatos munkálatok a megszokott ütemben zajlanak tovább, a tesztüzem pedig várhatóan már az első negyedévében megkezdődik - erősítette meg a kínai Semcorp Csoport vezetősége.

Idézik James Shih-t, a Semcorp Csoport globális projektekért felelős alelnökét, aki kijelentette: "amint azt tavaly novemberben nyilvánossá tettük, üzleti tevékenységeink és terveink a csoporton belül a szokásos módon zajlanak. Ez magában foglalja a debreceni beruházásunkat is, ahol az építkezés és a berendezések telepítése tervünknek megfelelően folytatódik".

"Alig várjuk, hogy még ebben az évben megkezdhessük a próbatermelést" - tette hozzá az alelnök.

A Semcorp 2020 novemberében jelentette be 183 millió eurós projektjét, és 2021 szeptemberében kezdte meg első Kínán kívüli lítium-ion akkumulátor elválasztófilm gyártó üzemének építését. A beruházás több mint 440 munkahelyet teremt Debrecenben és környékén.

A Semcorp cégről az utóbbi napokban az a hír jelent meg a sajtóban, hogy két tulajdonosa házi őrizetbe került Kínában, mert a gyanú szerint titokban külföldre akarták vinni cégük tőkéjét.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.