Városlista
2020. július 16, csütörtök - Valter

Hírek

2011. Július 22. 14:29, péntek | Kék hírek
Forrás: HírTV

Sok szabálytalanságot követnek el a PB-palackokkal

Sok szabálytalanságot követnek el a PB-palackokkal

Több mint 3500 PB-palacktöltő telephelyet ellenőrzött az Országos Katasztrófa-védelmi Főigazgatóság, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal, valamint a rendőrség. A telephelyek csaknem harmadánál találtak szabálytalanságot.

Három hónapon át vizsgálták a palackos gáz forgalmazóit a hatóságok. Baranyában 185 cseretelepet ellenőriztek, hat esetben bírságoltak, 43-szor pedig írásban figyelmeztettek. Az országos statisztika rosszabb a baranyainál. Az ellenőrzött 3531 kereskedőből 898-nál találtak szabálytalanságot. A hatóságok 26 büntetőfeljelentést tettek.

Bakondi György, az Országos Katasztrófa-védelmi Főigazgatóság vezetője kijelentette: feltétlenül erősíteni kell a nagy forgalmazók részéről az alvállalkozókkal szembeni követelménytámasztást, hiszen ők egy legális, jogszerűen működő nagyvállalkozás alvállalkozói. Mint kifejtette: a szerződésüket úgy kellene felülvizsgálni, hogy mindazt a pozitívumot és mindazt a következetes jogkövető magatartást – amit a jelenlevő nagy cégek képviselői követnek – tőlük is megköveteljék, és az alvállalkozói szerződés felmondásra kerüljön, vagy felülvizsgálatra kerüljön.

Szabolcsban a tűzoltók és a vámosok tetten értek egy férfit, aki az autójában lévő, házilag barkácsolt tartállyal töltött fel PB-palackokat. A hatóságok és a nagyobb forgalmazók arra kérik ügyfeleiket, hogy csak biztonsági fóliával ellátott palackot vegyenek. (pr)

hírTV

Címkék: szabálytalanság

Ezek érdekelhetnek még

2020. Július 15. 18:04, szerda | Kék hírek

Több mint kétszázmillió forintot zsákmányoló bűnbanda ellen emeltek vádat

Többrendbeli minősített lopás miatt emelt vádat a Kecskeméti Járási Ügyészség hét Pest megyei férfi ellen, akik sorozatos betörésekkel több mint 215 millió forintot zsákmányoltak

2020. Július 15. 07:09, szerda | Kék hírek

Kettős emberölés után ismét gyilkolt egy zalaegerszegi férfi

Élettársának különös kegyetlenséggel végrehajtott megöléséért - mint erőszakos, többszörös visszaesőt - tényleges életfogytig tartó fegyházbüntetésre ítélt a Zalaegerszegi Törvényszék kedden első fokon egy férfit,

2020. Július 14. 14:09, kedd | Kék hírek

Hamis bútorokat foglalt le a NAV egy Pest megyei családi háznál

Több mint négymillió forint értékben foglaltak le hamis bútorokat a pénzügyőrök egy Pest megyei családi házban. Az ügyben iparjogvédelmi jogok megsértése miatt indult eljárás

2020. Július 14. 11:16, kedd | Kék hírek

Vádat emeltek négy férfi ellen, akik elrabolták két kollégájukat

Az ügyészség emberrablás bűntette, súlyos testi sértés bűntett kísérlete és zaklatás vétsége miatt nyújtott be vádiratot négy férfi ellen, akik elrabolták két kollégájukat - közölte a Pest Megyei Főügyészség kedden.