Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2015. Július 14. 07:08, kedd | Belföld
Forrás: MTI

Sokan megsérültek egy buszbalesetben az M5-ös autópályán

Sokan megsérültek egy buszbalesetben az M5-ös autópályán

Salzburgból tartott Bulgáriába az egyik nemzetközi társaság autóbusza, amely keddre virradóra az M5-ös autópályán a 133-as kilométer közelében a Szeged felé vezető oldalon árokba hajtott és felborult.

Az utasok szerint egy osztrák állampolgár kivételével valamennyien bolgárok voltak. A járművön – elmondásuk alapján – a két sofőr mellett 37 utas ült. Két fiatalabb lány arról számolt be, már aludtak, és arra ébredtek csak föl, hogy a busz letér a sztrádáról és felborul.

A Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője, Szenti Szabolcs elmondta, a helyszínről a mentők huszonegy embert szállítottak kórházba, hét embert súlyos, egyiküket életveszélyes sérülésekkel. Az MTI információi szerint a sérültek Szegedre, Kecskemétre és Szentesre kerültek.

A kórházi ellátásra nem szoruló utasokat Kistelekre szállítják, ők ellátást kapnak, és ott várhatják meg, amíg Szabadkáról mentesítőjárat érkezik értük. Ezzel a busszal folytathatják útjukat azok is, akik állapota nem teszi szükségessé a hosszabb kórházi ellátást.

A busz az autópálya melletti árokban feküdt az oldalán, első szélvédője kitörött, a jármű mellett mindenfelé az utasok személyes tárgyai hevertek. A helyszínre több tűzoltó egység és összesen tizenegy mentőautó érkezett.

Címkék: Autópálya, buszbaleset, M5

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.