Városlista
2024. május 7, kedd - Gizella

Hírek

2016. Február 05. 17:08, péntek | Helyi
Forrás: Sopron Város Honlapja

Sopron elutasítja a kötelező betelepítési kvótát

Sopron elutasítja a kötelező betelepítési kvótát

A kötelező betelepítési kvóta jogtalan, embertelen, növeli a bűnözés kockázatát és a terrorveszélyt - erről Sopron önkormányzata rendkívüli ülésén döntött ma.

A közgyűlési előterjesztésben Sopron városa kiáll a kormány mellett, és arra kéri a kormányt, hogy minden lehetséges eszközzel akadályozza meg az illegális migránsok beáramlását és a kötelező betelepítési kvótát, védje meg Magyarországot és a magyar embereket.

Az előterjesztés szerint "2015-ben mintegy más félmillió bevándorló lépett illegálisan Európa területére. Ez a folyamat a mai napig tart; déli határainknál, Horvátországon és Szlovénián keresztül naponta ezrek érkeznek regisztráció nélkül az Európai Unióba.

Az ellenőrizetlen bevándorlás komoly biztonsági kockázatot jelent. Az illegálisan Európa területére érkezett bevándorlók valódi kilétéről és szándékairól sem a tagországoknak, sem az Európai Uniónak nincs pontos információja. Mindez nemcsak a terrorizmus-, hanem a bűnözés kockázatát is növeli.

Minden kormánynak kötelessége, hogy megvédje az állampolgárait. Amikor ennyi ember áramlik be ellenőrizetlenül az Európai Unióba, egyre nehezebb megszerbezni a védelmet: mára a terrorizmus napi problémává vált Európában.

Magyarország számára első a magyar emberek biztonsága, ezért minden eszközre szükség van, hogy meg tudjuk védeni az ország határait, a magyar embereket, a magyar családokat.

A kötelező betelepítési kvóta veszélye nem múlt el: Németország, Ausztria és a Benelux államok kormányai a bevándorlók tízezreit akarják visszaküldeni Magyarországra, akik aztán különböző településekre kerülnének.

Mindez nem csak a nyilvánvaló terrorveszélyt növeli, hanem további indokolatlan terhet ró a magyar ellátórendszerekre. 1 millió 800 ezer ember aláírásával kinyilvánította tiltakozását a kötelező betelepítési kvóta ellen, ezzel is kérve a kormányt, hogy minden lehetséges eszközzel védje meg Magyarországot és magyar embereket - olvasható az előterjesztésben.

A határozati javaslatban Sopron önkormányzata elutasítja a kötelező betelepítési kvótát, amely jogtalan és értelmetlen, növeli bűnözés kockázatát és a terrorveszélyt. A kvóta veszélyezteti a kultúránkat és a mindennapjaink biztonságát, vállalhatatlan terhet jelentene a szociális, egészségügyi és oktatási rendszerünkre.

A baloldal képviselői nem szavazták meg a határozati javaslatot.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 18:43, hétfő | Helyi

Elkészült az M85 gyorsforgalmi úthoz kapcsolódó Sopron Ény-i elkerülő út

Befejeződött az M85 gyorsforgalmi úthoz kapcsolódó Sopron Ény-i elkerülő út építése. Az új szakaszt és a kapcsolódó létesítményeket átadták a forgalomnak.

2024. Május 02. 09:59, csütörtök | Helyi

Sopron az egyik legnépszerűbb úti cél

Beindult a hazai turizmus, melynek idén legkeresetteb helyei Sopron, Gyula és Debrecen.

2024. Április 25. 15:52, csütörtök | Helyi

Idén is nagyot dobbant a SopronFest

Májusban közel 100 helyszínen 300 program várja a fesztiválozókat Sopronban. Hazai és külföldi előadók, podcast-beszélgetések, kiállítások, túrák és sok más különböző esemény színesíti a SopronFest kínálatát.

2024. Április 24. 16:42, szerda | Helyi

A baloldal belharcaitól hangos Sopron

Az elmúlt hetekben számos belső konfliktus került nyilvánosságra a soproni baloldali pártok és jelöltek háza tájáról, ennek eredménye, hogy a felek még egymással is képtelenek szót érteni.