Városlista
2024. május 28, kedd - Emil, Csanád

Hírek

2024. Április 02. 09:11, kedd | Helyi
Forrás: Dívány

Sopron is a világ 8 legtisztább levegőjű helyei között szerepel

Sopron is a világ 8 legtisztább levegőjű helyei között szerepel

A leghűségesebb város is felkerült azon a világ különleges helyeit összegyűjtő listára, ahol jólesik a levegőbe szippantani.

Egy nemrégiben készült lista szerint Sopron az egyike azoknak a helyeknek, ahová el lehet menekülni, ha igazán szép helyre, no és jó levegőre vágyunk. A nyugat-magyarországi várost a világ olyan tájaival említik egy napon, amelyekről a legtöbben legfeljebb csak álmodni mernek. A rangsor felállításának szempontjai között szerepelt az, hogy a világ minden tájáról kiválasztott helyek mindegyike „minden tekintetben tökéletes legyen”, és nem mellesleg olyan jó levegőjű, amelyben fellélegezhet a tüdőnk.

Sopron mellet a listán szerepelt még a japán Izu-félsziget, a Amboseli Nemzeti Park Kenyában, az antarktiszi Dél-Shetland-szigetek, Thaiföld Udon Thani tartománya, valamint La Digue, Seychelle-szigetek egyik szigete. Mindezek mellett még a tanzániai Zanzibárt és a vietnámi Cam Ranh-t is a világ 8 legtisztább levegőjű helyei közé sorolták.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 27. 15:26, hétfő | Helyi

A gyermek a jövő

A soproni városvezetés egyik legfontosabb célja, hogy a soproni gyermekek a lehető legjobb körülményeket között nevelkedjenek. Ezért az elmúlt években új bölcsődék épültek, valamint óvodák és iskolák újultak meg.

2024. Május 25. 08:00, szombat | Helyi

Kiütötte az Ajka Kristályt a Perutz

A pápai csapat a szezon utolsó idegenbeli mérkőzését Ajkán játszotta, ahol a házigazdákat magabiztosan, 6-1 arányban győzte le.

2024. Május 21. 12:08, kedd | Helyi

Idén is tarolt a SopronFest

Hatalmas bulival indult az idei fesztiválszezon. Az ország minden tájáról látogattak ide a SopronFestre, aminek sikerült a tavalyi debütálását is felülmúlnia.

2024. Május 13. 17:43, hétfő | Helyi

Dr. Farkas Ciprián: pénteken már a megújult piacon vásárolhatnak a soproniak

A soproniak által régóta várt fejlesztésnek köszönhetően minőségi környezet várja a vásárlókat és az árusokat a megújult vásárcsarnokban, ami pénteken nyitja meg kapuit.