Városlista
2020. augusztus 6, csütörtök - Berta

Hírek

2020. Július 28. 13:33, kedd | Helyi
Forrás: vaol.hu

Soproni házibuliból vitték a koronavírust Vas megyébe

Soproni házibuliból vitték a koronavírust Vas megyébe

A négy új fertőzöttből egy biztosan egy soproni házibuliban kapta el a fertőzést, majd továbbadta rokonának - derült ki a vaol.hu-ról.

Vas megyében a mai napon 4 fővel, összesen 23-ra emelkedett a beazonosított koronavírusos esetek száma. Időközben több helyről is megerősítették, hogy az új fertőzések egyik oka, egy közel két héttel ezelőtt Sopronban megrendezett születésnapi buli, ahol a mintegy 60-70 ember szórakozott, közűlük mint kiderült egy koronavírusos volt - írja a vaol.hu

A lap úgy tudja, miután az érintett tesztje pozitív lett, kontaktkutatást végeztek, így jutottak el egy sárvári zenészhez, akinél szintúgy igazolták a fertőzést, ő viszont időközben egy családtagját már megfertőzte, jelenleg hatósági karanténban vannak, azonban kórházi kezelésre nem szorulnak. A másik két fertőzöttről pontos információt nem tudni.

Ha van eseteg olyan olvasónk, aki további részleteket tud a szóban forgó buliról, írja meg nekünk.

Címkék: koronavírus, Sopron

Ezek érdekelhetnek még

2020. Augusztus 03. 15:19, hétfő | Helyi

11 soproni fertözött egy házibuli után

Egy vélhetően soproni családi rendezvény után több tucat ember kapta el a koronavírust Magyarországon ebből 11 soproni lakos, további 127 fő került hatósági házi karanténba a kontaktkutatás után.

2020. Július 20. 11:29, hétfő | Helyi

Ausztria: újra kötelező lesz a maszk viselése

Újra kötelezővé teszik a szájmaszkot Ausztriában a járvány újbóli erősödése miatt – nyilatkozta Sebastian Kurz osztrák kancellár vasárnap az Österreich nevű helyi lapnak.

2020. Július 16. 13:48, csütörtök | Helyi

Kezdődhet az Árpád utcai parkolóház építése

Magyaroszág kormánya biztostja a plusz támogatást az Árpád utcai parkolóház kivitalezésére, jelent meg a kormányrendelet a Magyar Közlöny legfrissebb kiadásában.

2020. Július 15. 09:04, szerda | Helyi

Ausztria: csürörtöktől leszállási tilalom 18 országból

18 országból nem fogad repülőgépeket csütörtöktől Ausztria a koronavírus járvány miatt – jelentette be kedden Rudolf Anschober egészségügyi miniszter.