Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2012. Szeptember 24. 13:53, hétfő | Helyi

Soproni igen az óceán partján

Soproni igen az óceán partján

Virágszőnyegen lépdelve, mezítláb a homokban, az óceán partján mondta ki a boldogító igent – illetve a yes!-t – egy soproni pár. Náluk a házasság hagyományos, a szertartás rendhagyó.

Régi vágyát valósította meg Rajkai Norbert és Török Krisztina. A két soproni fiatal évek óta tervezte a bali utazást, mint ahogy azt is, hogy hivatalosan is összekötik életüket. Egyikőjük sem híve a hagyományos megoldásoknak, de szerették volna esküjüket emlékezetessé tenni, s ami még fontosabb: gondok és feladatok nélkül boldogan átélni, megélni a nagy pillanatot.

– Karácsonykor kérte meg Norbi a kezemet, aztán szinte egyszerre találtuk ki, hogy legyen az esküvő Balin – meséli Török Krisztina. – Azon a pénzen, amibe egy lakodalom kerül, elutazhatunk a világ egy távoli pontjára is, engem ez is motivált, de mindkettőnk számára fontos volt, hogy valami ránk jellemző módon történjen meg életünknek ez a fontos eseménye – teszi hozzá a férj, Rajkai Norbert.


Kriszta szervezte az utat, mindenre gondolt, mindent aprólékosan megtervezett. Nem akart naplementét, sárga fényeket, túl sok díszt, ezért a ruhától az időpontig, a kellékektől a fodrászig mindent interneten rendelt és intézett.

– Balin egész iparág foglalkozik az esküvőkkel, ide a világ minden tájáról érkeznek a párok. A szállodák is külön csomagokban értékesítik a különböző kategóriájú szertartásokat: lehet hivatalos, egyházi, vendégekkel vagy kettesben – hatalmas a választék. Mi egy esküvőszervező irodával szerződtünk, ahol nagyon kompromisszumkészek voltak, nem bánták az egyedi kéréseinket, sőt. Amikor pedig eljött a nagy nap, királynak és tündérkirálylánynak érezhettük magunkat. Ott a szolgáltatást komolyan veszik és tényleg minden a megrendelőért van – magyarázza Norbi és Kriszta, akiknek hajában még ott az óceán illata, friss az élmény.

Egyikőjük sem híve a hagyományos megoldásoknak, de szerették volna esküjüket emlékezetessé tenni, s ami még fontosabb: gondok és feladatok nélkül boldogan átélni, megélni a nagy pillanatot.

És hogy mibe kerül egy óceánparti álomesküvő? A soproni fiatalok két héten át utazgattak a szigeten, négycsillagos szállodákban laktak, jókat ettek és sok mindent láttak, esküvőjükről több száz fényképet készített a balinéz fotós, s mindez kevesebbe került, mint itthon egy lagzi. Igaz, ezúttal a rokonok, barátok itthon „csak" vacsorát kaptak és mellé egy csodás élménybeszámolót.

-tudósított a Kisalföld.

Címkék: bali, esküvő, Sopron

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 17. 13:40, szerda | Helyi

Sopron továbbra is az egyik legbiztonságosabb város

Rendészeti Integrált Központ épült Sopronban és városszerte helyeztek el térfigyelőkamerákat, sebességmérőket és alakítottak ki korszerű gyalogos-átkelőhelyeket az elmúlt években, melyek a soproniak biztonságát szolgálják.

2024. Április 16. 15:56, kedd | Helyi

Nívódíjat nyert a soproni Múzeumnegyed

Építőipari Nívódíjat nyert a Sopron Fő terén található Múzeumnegyed. A felújított épületegyüttes műemlék-helyreállítás és rehabilitáció kategóriában érdemelte ki a díjat.

2024. Április 12. 11:22, péntek | Helyi

A helyi gazdaság megerősítése a cél Sopronban

Az elmúlt években több olyan fejlesztést sikerült megvalósítani, amely hozzájárul a helyi gazdaság megerősítéséhez. Megépült az M85-ös autóút, új inkubátorház épült és kialakításra került az új ipari park területe.

2024. Április 10. 10:38, szerda | Helyi

Kezdődjön a nyár a Hűség Városában a Soproni Borünneppel

Igazi nyárnyitó programsorozattal várja a vendégeket a Soproni Borünnep. Borkülönlegességek, kézműves vásár és zenei programok közül válogathatnak a nyár első hétvégéjén az ide látogatók.