Városlista
2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2012. Október 19. 08:49, péntek | Helyi
Forrás: Sopron MJV Önkormányzat

Soproni iparosok 120 éve

Soproni iparosok 120 éve

Kiállítás nyílt a 120 éves soproni Ipartestület előtt tisztelegve.

A megnyitón elhangzott, hogy a város büszke iparosaira, hiszen az ő szakértelmük és munkájuk nélkül ma nem létezne ez a csodálatos épített környezet.

Az Orsolya téri Lábasházban tekinthető meg az a soproni iparosok előtt tisztelgő kiállítás, amely sok különlegességet tartogat az érdeklődők számára. Használati tárgyak, korabeli szerszámok is helyet kaptak a tárlaton, így valódi időutazás részese lehet az, aki megtekinti az összeállítást.

Abdai Géza, Sopron alpolgármestere köszöntőjében kiemelte, hogy a soproni iparosok letették védjegyüket a városban, hiszen mindaz, amit ma értéknek tartunk, az ő munkájukat dicséri. Munkahelyeket teremtettek, aktívan részt vettek a város életében, sok esetben támogatták a kulturális életet. –Köszönjük az elődök, és a ma élők munkáját- hangsúlyozta az alpolgármester.

Károlyi Gyula, ipartestületi elnök köszönetet mondott mindazoknak, akik hozzájárultak a kiállítás létrejöttéhez. Közel egy éve fogalmazódott meg a gondolat, hogy a 120 éves Ipartestület jubileuma alkalmából kiállítást rendezzenek, és almanach kiadványt jelentessenek meg. Utóbbi várhatóan decembertől vehető majd kézbe. –Csak becsületesen és tisztességesen szabad dolgozni, mert akkor az utókor is büszke lehet az elvégzett munkára –emelte ki Károlyi Gyula.

Dr. Tóth Imre múzeumigazgató köszönetet mondott munkatársainak, akik megvalósították a kiállítást. Azt kívánta, hogy a következő hónapban minél többen éljenek a lehetőséggel és tekintsék meg a tárlatot.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 15:52, csütörtök | Helyi

Idén is nagyot dobbant a SopronFest

Májusban közel 100 helyszínen 300 program várja a fesztiválozókat Sopronban. Hazai és külföldi előadók, podcast-beszélgetések, kiállítások, túrák és sok más különböző esemény színesíti a SopronFest kínálatát.

2024. Április 24. 16:42, szerda | Helyi

A baloldal belharcaitól hangos Sopron

Az elmúlt hetekben számos belső konfliktus került nyilvánosságra a soproni baloldali pártok és jelöltek háza tájáról, ennek eredménye, hogy a felek még egymással is képtelenek szót érteni.

2024. Április 20. 17:25, szombat | Helyi

Népszerű a Gondosóra program Sopronban is

Több ezer soproni idős igényelte a gondosórát, amely a nap 24 órájában szolgálja biztonságukat.

2024. Április 17. 13:40, szerda | Helyi

Sopron továbbra is az egyik legbiztonságosabb város

Rendészeti Integrált Központ épült Sopronban és városszerte helyeztek el térfigyelőkamerákat, sebességmérőket és alakítottak ki korszerű gyalogos-átkelőhelyeket az elmúlt években, melyek a soproniak biztonságát szolgálják.