Városlista
2024. május 3, péntek - Tímea

Hírek

2023. December 17. 14:33, vasárnap | Helyi

Soproni játékosok a korosztályos vízilabda válogatottban

Soproni játékosok a korosztályos vízilabda válogatottban

A vízilabda válogatott szövetségi edzői decemberi összetartásra meghívták Rinner Sebestyén U16, Aranyos Koppány U15 soproni, illetve Jámbor Soma U17, Fiedler Bence U18 korábbi soproni, jelenleg pécsi játékosokat.

Óriási lehetőséget kaptak városunk fiatal vízilabdázói.

Hosszú évek munkájának gyümölcse látszik beérni, hiszen 2023. év végén nagy öröm érte a soproni vízilabda sportegyesületet, mivel 4 különböző korosztályban is meghívást kaptak a magyar korosztályos vízilabda válogatottba.

Egyikük Rinner Sebestyén aki bizonyíthatja tehetségét a magyar U16-os válogattban, akivel sikerült lapunknak beszélni, aki rövid interjút adott magáról.

Rinner Sebestyénnek hívnak 15 éves vagyok, a soproni Vízilabda klub játékosa.

Jelenleg három különböző korosztályban, két poszton játszom, balkezes játékosként, ami nagy kincs a vízilabdában. Országos A2 bajnokágban serdülő és ifi, felnőtt bajnokságban OB2-ben pedig a SMAFC 1860 Soproni Egyetem egyik legfiatalabb játékosa vagyok.

A vízilabda pályafutásom 9 éve kezdődött, mikor szüleim elvittek életem első vízilabda edzésére.

Itt Sopronban egy héten öt edzésünk van, ami edzésenként 1 óra kondi és 2 óra vízi edzésből -áll, ez sokszor nagyon megterhelő a sok tanulás mellet, főleg úgy hogy hétvégente van úgy, hogy szombat és vasárnap 2-2 meccset játszunk.

Úgy gondolom ezért vagyok sportoló, hogy ezeket az akadályokat leküzdjem. Nagyon sok munkát tettem bele, hogy itt tarthassak és arra törekedtem, hogy mindig jobb és jobb legyek.

Nagyon nagy örömként ért mikor vezetőedzőm egy idegenbeli meccs után félrehívott és közölte, hogy behívtak az U16 -os válogatottba, ezzel egy gyerekkori álmom teljesült és büszkeséggel töltött el, hogy soproni játékosként meghívót kaptam.

Ebben az útban, ami még most is tart nem csak magamnak köszönhetem azt, amit elértem, hanem nevelő edzőmnek Kovács-Matyuga Ritának, aki egy kiváló szakember, edző, barát, lelki társ. Négy évig foglakozott velem fejlesztett, támogatott, hogy sose adjam fel mert a belefektetett munkának meg lesz a gyümölcse.

Jelenlegi edzőmnek Krasznai Rudolfnak is sokat köszönhetek, mivel bízik bennem és inspirál. Köszönöm a családomnak, akik ezalatt a 9 év alatt végig mellettem álltak és támogattak céljaim elérésében.

Szeretnék a fiatal korosztálynak üzenni, hogy minél többen válasszák Sopronban ezt a sportot, a vízilabdát.

Gyertek vízilabdázni mert jó a hangulat, kiválók az edzők és szuper jók a körülmények a Lővér uszodában 🙂

Tudósító: Kovács Cs.Tibor Fotó: Tóth Zsombor

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 02. 09:59, csütörtök | Helyi

Sopron az egyik legnépszerűbb úti cél

Beindult a hazai turizmus, melynek idén legkeresetteb helyei Sopron, Gyula és Debrecen.

2024. Április 25. 15:52, csütörtök | Helyi

Idén is nagyot dobbant a SopronFest

Májusban közel 100 helyszínen 300 program várja a fesztiválozókat Sopronban. Hazai és külföldi előadók, podcast-beszélgetések, kiállítások, túrák és sok más különböző esemény színesíti a SopronFest kínálatát.

2024. Április 24. 16:42, szerda | Helyi

A baloldal belharcaitól hangos Sopron

Az elmúlt hetekben számos belső konfliktus került nyilvánosságra a soproni baloldali pártok és jelöltek háza tájáról, ennek eredménye, hogy a felek még egymással is képtelenek szót érteni.

2024. Április 20. 17:25, szombat | Helyi

Népszerű a Gondosóra program Sopronban is

Több ezer soproni idős igényelte a gondosórát, amely a nap 24 órájában szolgálja biztonságukat.