Városlista
2024. április 30, kedd - Katalin, Kitti

Hírek

2012. December 06. 12:05, csütörtök | Helyi
Forrás: MTI

Soproni színház: vendégjáték templomban, börtönben

Soproni színház: vendégjáték templomban, börtönben

Templomban és börtönben is fellép a közeljövőben a Soproni Petőfi Színház társulata, amely új missziójának tekinti, hogy a teátrum falain kívül is közvetítse a kultúrát.

A színház közlése szerint az első különleges helyszínen bemutatott produkciójuk a Silentium - a csendtől a szóig című est lesz, amely Wass Albert életművét mutatja be a néhai Bánffy György színművész szerkesztésében és rendezésében.
Az első bemutatót december 9-én tartják a soproni Szent György Plébánia Jezsuita termében, majd december 18-án a győri Büntetés-végrehajtási Intézetben, 21-én pedig a sopronkőhidai Fegyház és Börtönben lép fel a darabbal Ács Tamás és Papp Attila színművész.
Ma Wass Albertet mondani Magyarországon inkább politikai tett, mint irodalmi. A mi megközelítésünk szeretne irodalmi értékein át hatni és szólni a hűségről, a megalkuvás nélküli hazaszeretetről, Istenről, emberről. Egy olyan ember sorsából merítve, aki gyakran állt az országút szélén, és ritkán sütött rá a nap. Mellőzve minden szégyenteljes jelenkori aktualitást, ez a műsor nem valakik vagy valami ellen, hanem mindannyiunkért kíván szólni - ajánlotta Pataki András színházigazgató a publikum figyelmébe az estet.
Július eleji sajtótájékoztatóján jelentette be a májusban kinevezett direktor, hogy a korábbinál nyitottabb színházat képzel el, ennek egyik elemeként említette, hogy iskolákban és kocsmákban is fellép majd a társult. Előbbi lehetőséget nyár óta ajánlják fel a város iskoláinak, utóbbival pedig szeptember végén debütáltak.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 15:52, csütörtök | Helyi

Idén is nagyot dobbant a SopronFest

Májusban közel 100 helyszínen 300 program várja a fesztiválozókat Sopronban. Hazai és külföldi előadók, podcast-beszélgetések, kiállítások, túrák és sok más különböző esemény színesíti a SopronFest kínálatát.

2024. Április 24. 16:42, szerda | Helyi

A baloldal belharcaitól hangos Sopron

Az elmúlt hetekben számos belső konfliktus került nyilvánosságra a soproni baloldali pártok és jelöltek háza tájáról, ennek eredménye, hogy a felek még egymással is képtelenek szót érteni.

2024. Április 20. 17:25, szombat | Helyi

Népszerű a Gondosóra program Sopronban is

Több ezer soproni idős igényelte a gondosórát, amely a nap 24 órájában szolgálja biztonságukat.

2024. Április 17. 13:40, szerda | Helyi

Sopron továbbra is az egyik legbiztonságosabb város

Rendészeti Integrált Központ épült Sopronban és városszerte helyeztek el térfigyelőkamerákat, sebességmérőket és alakítottak ki korszerű gyalogos-átkelőhelyeket az elmúlt években, melyek a soproniak biztonságát szolgálják.