Városlista
2023. június 10, szombat - Margit

Hírek

2019. Október 31. 09:59, csütörtök | Bulvár
Forrás: (x)

Stratégia és fejlesztések a zalakarosi fürdőben

Stratégia és fejlesztések a zalakarosi fürdőben

A Zalakarosi Fürdő a termálturizmus egyik zászlóshajója Magyarországon. A fürdő az elmúlt időszakban sikert sikerre halmozott, legyen szó gazdasági mutatókról, látogatottságról, népszerűségről vagy fejlesztésekről.

Cziráki LászlóvalL beszélgettünk, aki második éve a Zalakarosi Fürdő Zrt. vezérigazgatója.

Mi a „zalakarosi csoda” titka?

Ha egy mondattal kellene válaszolnom, akkor csak annyit mondanék: jó stratégia, munka, munka, nagyon sok munka és innovatív, korszerű fejlesztések. 2018-ban elkészítettük a fürdő hétéves stratégiáját, egy nagyon részletes, színvonalas szakmai anyagot, amit turisztikai szakemberek is magas színvonalúnak értékeltek. Hannibál mondta, amikor átkelt az Alpokon: vagy megtaláljuk az utat, vagy építünk egyet. Mi a stratégiánkkal megtaláltuk a saját utunkat, úgy, hogy közben egyszerre több utat is képesek vagyunk építeni.

Bemutatná részletesebben ezt a stratégiát?

A stratégia a fejlődés és a siker legfőbb zálogaként jelölte meg a közös munkát, a tapasztalatok megosztását vállalaton belül és a külső partnerekkel is a fejlesztések, az üzemeltetés és a marketing területén. Ennek jegyében kötöttük meg a hosszú távú zalakarosi, térségi, stratégiai, szakmai együttműködési megállapodásokat. A hétéves stratégia mentén indult el a szolgáltatás és az attrakciófejlesztés Zalakaroson, és elmondhatjuk, hogy tartjuk az ütemet.

Idén milyen fejlesztéseket hajtottak végre a fürdőben?

Júliusban felavattuk a teljes körű felújításon átesett Gyógycentrumot. Az épület jellegzetes stílusjegyeit megtartva a hagyományos termál- és gyógyvizes medencék mellett egy vadonatúj, egyedülálló sós vizű medencével és megújult, emelt szintű szolgáltatásokkal várja a vendégeket. Szeptember elején átadtuk a Kisfaludy Program keretében megújult, 23 szobás Fürdő Hotelt, az év végére pedig működni fog az élményfürdővel közvetlen összeköttetésben álló új épületrészünk, a Szaunavilág. A kétszintes épület közel 200 fő befogadására lesz alkalmas. Az emeleten gőzkabin, aroma bioszauna, élményzuhanyok kapnak helyet, és egy infra pihenőteret is kialakítunk. Az épület alsó szintjén egy 40 férőhelyes szauna épül, ahol szaunamestereink különféle szaunaceremóniákat is tartanak, hideg és meleg vizes merülőmedencék, jacuzzi, fűtött padok és hangulatos pihenőterek is létesülnek. Az udvarban helyet kap majd egy tágas rönkszauna is. A beruházás összértéke 300 millió forint, ehhez a Kisfaludy Turisztikai Fejlesztési Program keretein belül 100 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyertünk. A fennmaradó részt a Zalakarosi Fürdő saját forrásból finanszírozza.

Megmutatkozik-e már a fejlesztések hatása a gazdasági eredményekben?

Zalakaros város és a Zalakarosi Fürdő is kiemelkedő évet zárt 2018-ban, és erre számítunk az idén is. 2018-ban Zalakaros lett a Balaton régió legnépszerűbb települése a belföldi vendégek körében. A belföldi vendégszám megtartása mellett sikerült a külföldi látogatók számát növelni, a német és osztrák vendégek mellett főként a csehek, lengyelek, horvátok, szlovénok és oroszok száma emelkedett. Az idei első félévben a vendégszám 4 százalékkal bővült. A Zalakarosi Fürdő az „Év Fürdője 2018” közönségszavazás második helyezettje volt, 2019-ben pedig szintén dobogós helyezést ért el: a harmadik lett. Ez azt jelenti, hogy Zalakaros tartósan az ország egyik legjelentősebb, leglátogatottabb, legkedveltebb fürdője. Büszke vagyok arra, hogy úgy tudtunk eredményesek lenni, hogy eközben az átlagos béremelés 2018-ban és 2019-ben is meghaladta a 12 százalékot. 2019-re egymás munkáját megbecsülő csapatot, nagyon jó menedzsmentet és kollektívát tudtunk létrehozni.

Milyen fejlesztéseket terveznek 2020-tól?

Célunk a fürdőszolgáltatások minőségi fejlesztése, és elindítottuk a Europe SpaMed (nemzetközi fürdőszövetségi tanúsítvány) ötcsillagos minősítés megszerzésének folyamatát. Bevezetjük az all inclusive belépőt, valamint egy karórás beléptető- és értékesítési rendszert. Most készítjük elő „Gyermekek éve 2020” programunkat, aminek keretében gyermekeket érintő fejlesztéseket és felújításokat hajtunk végre. A szaunához kapcsolódó terveink között szerepel egy panorámamedence kialakítása a Szaunavilág tetőteraszán, valamint élménymedence, kerti szaunaház, kerti jacuzzi és sok más wellnesselem létrehozása. A következő éveket érinti a kempingfejlesztés glamping elemekkel. Beruházásaink megvalósulásával tovább haladunk egy olyan úton, ami követi a desztinációs célokat, hiszen viszonylag nagy kapacitású attrakcióként oldani tudjuk a szezonalitást.

Címkék: fürdő, Zalakaros

Ezek érdekelhetnek még

2023. Június 09. 09:34, péntek | Bulvár

Áradás miatt egy szigeten rekedtek kirándulók a Rábán, tűzoltók segítettek rajtuk

A Rába vízszintjének emelkedése miatt bajba jutott embereket menekítettek ki egy szigetről a tűzoltók a Vas vármegyei Rábagyarmatnál.

2023. Június 07. 10:14, szerda | Bulvár

Minden autós rémálma történt meg egy figyelmetlen közlekedővel Budapesten - Videó

Kis híján tragédia lett a szerencsétlen parkolás következménye.

2023. Június 06. 05:00, kedd | Bulvár

Egy Ferrarit féláron a NAV-tól?

Egy tűzpiros Ferrarira is le lehet csapni a NAV következő árverésén. Az olasz fenevad becsült értéke 86 millió forint, de akár már ennek a feléért is elvihető.

2023. Június 03. 11:00, szombat | Bulvár

Több szabályt is megsértett az óriáskerék szállítója, elképesztő választ adott a sofőr a rendőröknek

Na, ez a válasz talán még a rendőröket is meglepte.