Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2019. Május 31. 14:03, péntek | Belföld
Forrás: mti /illusztráció: pixabay

Szegedtől Zalaegerszegig időseket fosztogatott három nő és egy férfi

Szegedtől Zalaegerszegig időseket fosztogatott három nő és egy férfi

Első fokon letöltendő, illetve felfüggesztett börtönbüntetést kapott a Zalaegerszegi Járásbíróságon az a négy vádlott, aki Szegedtől Zalaegerszegig több megyében összesen kilenc idős embert fosztott ki

– tájékoztatta a Zalaegerszegi Törvényszék pénteken az MTI-t. A három nő és egy férfi 2017 tavaszán három hónap alatt kilenc idős embertől összesen több mint ötmillió forintot zsákmányolt. Kitalált ürügyekkel kéredzkedtek be a sértettekhez, a lakásban pedig elterelték a figyelmüket, hogy társuk a másik helyiségben pénz és értékek után kutasson.

Szegeden, Cegléden, Mátészalkán, Gyöngyösön, Székesfehérváron, Nagykanizsán és Zalaegerszegen fosztottak ki időseket, a legkisebb zsákmány 200 ezer forint volt, a legnagyobb meghaladta az egymillió forintot.

A Zalaegerszegi Járásbíróság az első három vádlottat bűnsegédként, csoportosan és bűnszövetségben elkövetett kifosztás bűntettében találta bűnösnek. Az elsőrendű vádlottat mint különös visszaesőt két év, öt év próbaidőre felfüggesztett börtönre ítélte, a szintén különösen visszaeső másodrendű vádlott négy év letöltendő börtönbüntetést kapott, harmadrendű társuk két év, három évre felfüggesztett börtönt.

A negyedrendű vádlottat csoportosan és bűnszövetségben elkövetett kifosztás bűntette miatt, mint különös visszaesőt hét év letöltendő börtönre ítélte első fokon a bíróság, de a döntés egyik esetben sem jogerős még.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Mentőautó ütközött Budapesten, többen megsérültek

Mentőautó ütközött össze egy személyautóval Budapesten a Nagykörúton, a Király utcánál péntek este, a karambolban többen megsérültek.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Működő gyermekvédelem létrehozását követelte demonstráción Magyar Péter

Működő, a gyermekeket valóban védő gyermekvédelmi rendszer kialakítását követelte Magyar Péter, a volt igazságügyi miniszter volt férje a Belügyminisztérium épülete előtt megtartott demonstráción, pénteken Budapesten.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Ásványolaj szövetség: a középmezőnyben vannak a magyarországi üzemanyagárak a környező országok között

Európai uniós összehasonlításban a magyarországi benzinárak a 18., a dízelárak a 12. helyen állnak, a környező hat országgal összehasonlítva pedig továbbra is a középmezőnyben van Magyarország

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Szalay-Bobrovniczky Kristóf: azért erősítjük a honvédséget, mert békét akarunk

Azért erősítjük a honvédséget, mert békét akarunk, van mit megvédenünk: van családunk, hazánk, otthonunk, nemzetünk