Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2024. Március 28. 06:00, csütörtök | Belföld
Forrás: MTI

Szerdán kezdődik első osztályos gyermekek elektronikus beiratkozása

Szerdán kezdődik első osztályos gyermekek elektronikus beiratkozása

Szerdán indul a leendő első osztályos gyermekek előzetes elektronikus beiratkozása a KRÉTA felületén - közölte a Klebelsberg Központ az MTI-vel.

Azt írták, az előzetes elektronikus jelentkezés nem váltja ki a személyes beiratkozást, de meggyorsítja az ügyintézés folyamatát.

A tájékoztatás szerint a szülők/törvényes képviselők 2024 szeptemberétől tankötelessé váló gyermekek beiratkozását az iskolába - a személyes ügyintézés előtt - a szerda nulla órától már előzetesen, online is elindíthatják. A beiratkozási folyamatot április 19-én zárul a KRÉTA rendszer e-Ügyintézés felületén.

Az e-Ügyintézés felületén keresztül történő jelentkezés során a szülő/törvényes képviselő a rendszer által felkínált űrlapot kitöltve tudja megadni gyermeke beiratkozáshoz szükséges adatait, így könnyítve meg a személyes megjelenés során az ügyintézés folyamatát - tudatta a központ.

Kiemelték: az általános iskolai beiratkozás minden leendő elsőst érint. A beiratkozás napján minden szülőnek/törvényes képviselőnek személyesen meg kell jelennie a köznevelési intézményben, ahol a beiratkozáshoz szükséges hatósági igazolványok, dokumentumok, illetve nyilatkozatok eredeti példányát be kell mutatni - fűzték hozzá.

Kitértek arra is, hogy a 2024/2025. tanévre történő általános iskolai beiratkozás időpontja április 18-19. A beiratkozással kapcsolatos további tájékoztatást a köznevelési intézmények nyújtanak. Az e-Ügyintézés érintett felületének használatához segítséget nyújt a KRÉTA Tudásbázis oldalán elérhető "Beiratkozás Általános Iskolába /Szülői tájékoztató 2024" dokumentum - olvasható a közleményben.

Címkék: iskola, oktatás

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Működő gyermekvédelem létrehozását követelte demonstráción Magyar Péter

Működő, a gyermekeket valóban védő gyermekvédelmi rendszer kialakítását követelte Magyar Péter, a volt igazságügyi miniszter volt férje a Belügyminisztérium épülete előtt megtartott demonstráción, pénteken Budapesten.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Ásványolaj szövetség: a középmezőnyben vannak a magyarországi üzemanyagárak a környező országok között

Európai uniós összehasonlításban a magyarországi benzinárak a 18., a dízelárak a 12. helyen állnak, a környező hat országgal összehasonlítva pedig továbbra is a középmezőnyben van Magyarország

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Szalay-Bobrovniczky Kristóf: azért erősítjük a honvédséget, mert békét akarunk

Azért erősítjük a honvédséget, mert békét akarunk, van mit megvédenünk: van családunk, hazánk, otthonunk, nemzetünk

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Mentőautó ütközött Budapesten, többen megsérültek

Mentőautó ütközött össze egy személyautóval Budapesten a Nagykörúton, a Király utcánál péntek este, a karambolban többen megsérültek.