Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2012. Június 04. 10:35, hétfő | Belföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Szíjjártó: nyitott a kormány a jegybank függetlenséggel kapcsolatos javaslatokra

Szíjjártó: nyitott a kormány a jegybank függetlenséggel kapcsolatos javaslatokra

Szíjjártó Péter ma reggel a Magyar Televízióban azt mondta, hogy a magyar kormány minden olyan javaslatra nyitott, amely a magyar jegybank függetlenségét növeli.

A Miniszterelnökség külügyi és külgazdasági államtitkára azt mondta, Varga Mihály az ésszerűség határáig fog elmenni a tárgyalásokon, a nemzeti érdeket pedig mindig szem előtt fogja tartani.

Szíjjártó Péter mindezt annak kapcsán mondta, hogy mégsem szavaz ma a parlament a jegybanktörvény módosításáról. Varga Mihály az IMF/EU tárgyalásokat felügyelő tárca nélküli miniszter azzal a kéréssel fordult Rogán Antalhoz, hogy halasszák el a szavazást, az elmúlt napok jegybanktörvényt érintő felvetései és a tárgyalások előkészítése miatt. A frakcióvezető azt mondta, támogatja Varga Mihály kérését és szerinte a frakció is ezen az állásponton lesz. Rogán Antal szerint a halasztással lehetőséget szeretnének teremteni arra, hogy az IMF és a kormány megállapodjon a nyitva maradt, vitás kérdésekről.

A TV2-nek is nyilatkozó Szíjjártó Péter, Simor András jegybank elnök fizetéséről szólva méltányossági, igazságossági kérdésnek nevezte, hogy az, aki magas hivatalt tölt be a közszférában, ne keressen többet kétmillió forintnál.


Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 06:47, péntek | Belföld

432 forint osztalékot fizet a Richter részvényenként

Megszavazta a Richter Gedeon Nyrt. csütörtökre összehívott éves közgyűlése az igazgatóság osztalékfizetési javaslatát - olvasható a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján csütörtökön közzétett közgyűlési határozatokban.

2024. Április 26. 06:46, péntek | Belföld

Az agrárminiszter szeretné betiltani a szalmabálák erőművi értékesítését

Nagy István, az Aranyeső Kft. tárolói beruházásának átadóünnepségén, a Somogy vármegyei Kapolypusztán azt mondta, a talaj csökkent humusztartalma miatt minden szervesanyagra szükség van.

2024. Április 25. 17:46, csütörtök | Belföld

MÁV: szombattól a második ütemmel folytatódik a tavaszi utómunkálat a győri fővonalon

Szombaton kezdődik a győri vasúti fővonal felújításának második utómunkálati szakasza; a május 9-ig tartó fázisban Bicske és Szárliget között végeznek munkálatokat - közölte a MÁV Zrt. csütörtökön az MTI-vel.

2024. Április 25. 17:45, csütörtök | Belföld

Visszatér a napos, száraz, kora nyárias idő április utolsó hétvégéjére

Visszatér a jellemzően napos, száraz, kora nyárias idő április utolsó hétvégéjén; a hőmérséklet csúcsértéke vasárnap már 25 Celsius-fok körül alakul, de a szél sokfelé lesz élénk -