Hírek
2014. Június 17. 05:00, kedd |
Életmód
Forrás: OrientPress Hírügynökség
Szívelégtelenséget okozhatnak a feldolgozott vörös húsok
A feldolgozott vörös húsok, mint a kolbász vagy a felvágottak gyakori fogyasztása férfiaknál növelik a szívelégtelenség kialakulásának és az ebből fakadó halálozás kockázatát - figyelmeztet a Fox News cikke.
A most megjelent svéd tanulmány keretében 37.035 egészséges, 45-79 év közötti férfi adatait vették szemügyre, akiket 1998-2010 között tartottak megfigyelés alatt.
A vizsgálati időszak alatt 2891 férfinál alakult ki szívelégtelenség és közülük 266-an vesztették életüket. Megállapították, hogy azoknak a férfiaknak, akik a legtöbb feldolgozott húst fogyasztották - napi legalább 75 grammot - 28 százalékkal nagyobb volt a kockázatuk a szívelégtelenség kialakulására összehasonlítva azokkal, akik a legkevesebb - napi maximum 25 gramm - vörös, feldolgozott húst fogyasztották.
A szívelégtelenség megelőzése érdekében a szakemberek azt tanácsolják, hogy legfeljebb heti 1-2 alkalommal fogyasszon mindenki feldolgozott vörös húst.
Ezek érdekelhetnek még
2024. Május 07. 14:06, kedd | Életmód
Egyre többen választanak több streamingszolgáltatót
2024. Május 06. 12:45, hétfő | Életmód
A Tavaszi nagytakarítás kampányban 1500 köbméter szeméttől tisztult meg a természet
Negyedik alkalommal rendezték meg idén a Tavaszi nagytakarítás - Takarítsuk ki együtt a természetet! kampányt
2024. Május 06. 09:48, hétfő | Életmód
Csak minden ötödik fiatal sportol rendszeresen
Csak minden ötödik fiatal sportol rendszeresen, pedig 72 százalékuk szerint fontos a rendszeres testmozgás
2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Életmód
Tevecsikó született a Szegedi Vadasparkban
Tevecsikó született a Szegedi Vadasparkban, a néhány napos állat felcseperedését a látogatók is figyelemmel kísérhetik a kifutóban - közölte az intézmény közösségi oldalán szombaton.