Városlista
2024. május 5, vasárnap - Györgyi

Hírek

2016. Február 21. 13:54, vasárnap | Helyi
Forrás: police.hu

Szombati drogfogások Sopronban: 8 főt csíptek meg a rendőrök!

Szombati drogfogások Sopronban: 8 főt csíptek meg a rendőrök!

A soproni rendőrök nyolc fő ellen indítottak büntetőeljárást kábítószer birtoklása miatt.

A Soproni Rendőrkapitányság beosztottjai 2016. február 20-án 18 óra 35 perckor Sopron, Csatkai Endre úton igazoltattak egy Volkswagen típusú személygépkocsit és utasait. A járműben tartózkodók zavartan válaszoltak a járőröknek, akik kábítószer fogyasztás tüneteit észlelték az igazoltatott személyeken.
A rendőrök az autót vezető 28 éves soproni nőt és két férfi utasát a rendőrkapitányságra előállították. A velük szemben alkalmazott „Multidrog” gyorsteszt pozitív eredményt mutatott.
A rendőrök nő vezetői engedélyét átvételi elismervény formájában elvették, majd vér mintavételre vitték.
A 22 és 29 éves soproni férfiak szintén beismerték, hogy cigaretta formájában fogyasztottak kábító hatású anyagot.

A rendőrök 2016. február 20-án 20 óra 55 perckor Sopron belterületén igazoltattak egy helyi lakost. A 27 éves férfinél kábítószer fogyasztása tüneteit észlelték a járőrök. A fiatalembert a kapitányságra előállították, aki beismerő vallomást tett.

A Soproni Rendőrkapitányság szintén kábítószer birtoklásának vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított büntetőeljárást egy 20 éves helyi lakos ellen. A férfit egy jármű utasaként 2016. február 20-án 23 óra 30 perckor ellenőrizték a rendőrök. Ruházatán erős „marihuána” illat érződött és a nyakában lévő sálból egy kisméretű digitális mérleget, továbbá lakásán 0,6 gramm kábítószergyanús növényi származékot foglaltak le.

A nyomozók 2016. február 20-án 23 óra 50 perckor Sopron belterületén egy 22 éves soproni, egy 26 éves csornai férfit, valamint egy 20 éves soproni nőt igazoltattak. A fiatalabb férfi lakásának kutatásakor bruttó 192,3 gramm kábítószer gyanús fehér színű port, bruttó 12,9 gramm kábítószer gyanús növényi származékot foglaltak le. A három gyanúsított a kábítószer fogyasztását beismerte.
A nyomozók megállapították, hogy a 22 éves soproni fiatalember korábban a drogot értékesítette is, ezért ellene kábítószer birtoklásának vétsége és kábítószer-kereskedelem bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indítottak büntetőeljárást.

Címkék: drog, rendőrség, Sopron

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 02. 09:59, csütörtök | Helyi

Sopron az egyik legnépszerűbb úti cél

Beindult a hazai turizmus, melynek idén legkeresetteb helyei Sopron, Gyula és Debrecen.

2024. Április 25. 15:52, csütörtök | Helyi

Idén is nagyot dobbant a SopronFest

Májusban közel 100 helyszínen 300 program várja a fesztiválozókat Sopronban. Hazai és külföldi előadók, podcast-beszélgetések, kiállítások, túrák és sok más különböző esemény színesíti a SopronFest kínálatát.

2024. Április 24. 16:42, szerda | Helyi

A baloldal belharcaitól hangos Sopron

Az elmúlt hetekben számos belső konfliktus került nyilvánosságra a soproni baloldali pártok és jelöltek háza tájáról, ennek eredménye, hogy a felek még egymással is képtelenek szót érteni.

2024. Április 20. 17:25, szombat | Helyi

Népszerű a Gondosóra program Sopronban is

Több ezer soproni idős igényelte a gondosórát, amely a nap 24 órájában szolgálja biztonságukat.