Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2017. Február 17. 10:41, péntek | Bulvár
Forrás: mti

Szombaton kiderül ki megy tőlünk az Eurovíziós Dalfesztiválra - ők az esélyesek

Szombaton kiderül ki megy tőlünk az Eurovíziós Dalfesztiválra - ők az esélyesek

Szombaton eldől, melyik dal és előadó lesz A Dal 2017 nyertese. A döntőben extra produkcióként fellép a tavalyi győztes, Freddie, valamint Molnár Ferenc Caramel, a zsűri egyik tagja.

A Dal 2017-nek, a közmédia januárban indult zenei dalválasztó showjának harminc dalból álló mezőnyéből három válogató és két elődöntő után alakult ki a nyolcas döntő résztvevőinek köre.

Szombaton A Dal 2017 fináléjába jutott nyolc produkcióból először a négytagú szakmai zsűri pontozással választja ki a négy legjobbat, a végeredményről pedig a tévénézők szavazatai döntenek.

A nyolc döntős dal meghallgatása után a szakmai zsűri tagjai egyenként 4, 6, 8 és 10 pontot adnak az általuk legjobbnak tartott négy dalnak. A pontszámok összesítése után derül ki, melyik négy előadó és dal jut a végső fázisba. Rájuk ezt követően a nézők mobilapplikáció segítségével, sms-ben vagy a mediaklikk.hu/a-dal weboldalon szavazhatnak. A legtöbb voksot kapó versenyző nyeri A Dal 2017-ot és képviselheti Magyarországot az Eurovíziós Dalfesztiválon májusban Kijevben.

A 28 éves Kanizsa Gina Fall Like Rain című dalával a második válogatót (a Kállay Saunders Banddel holtversenyben) és elődöntőjét (Pápai Jocival azonos pontszámmal) egyaránt megnyerte, övé az eddigi legmagasabb pontszám (45, szintén Pápai Jocival együtt), a zsűritagoktól kapott legtöbb 10-es (öt darab), és ő kapta A Dal 2017 Felfedezettje díjat is.

A döntőben többségben lesznek a magyar nyelvű dalok: a Leander Kills Élet, Pápai Joci Origo, Tóth Gabi & Freddie Shuman feat. Lotfi Begi Hosszú idők, Zävodi + Berkes Olivér #háttérzaj, valamint a Soulwave Kalandor című száma, amelyet kétszer is a közönség juttatott tovább, egyaránt ebbe a kategóriába tartozik. Angol nyelvű produkcióval lép színpadra Kanizsa Gina mellett Radics Gigi (See It Through) és a Kállay Saunders Band (Seventeen) is.

A Kállay Saunders Band énekese, Kállay-Saunders András már szerepelt az Eurovízión: 2014-ben Koppenhágában a döntőben az 5. helyen végzett Running című dalával. Szintén járt már a nemzetközi versenyen a Tóth Gabi produkciójában szereplő Lotfi Begi, aki a Compact Discóval 2012-ben Bakuban képviselte Magyarországot.

A Dal 2017 döntőjében két extra fellépő lesz. Egyikük Freddie, aki Pioneer című dalával tavaly nyert, a másik pedig Molnár Ferenc Caramel, a zsűri egyik tagja. Caramel 2012-ben maga is indult A Dal első szériájában és a legjobb négyig jutott.

A szombati showműsorban jelentik be, ki nyerte A Dal 2017-hez kapcsolódó akusztikus versenyt. A győztes díja idén is egy akusztikus koncert a Petőfi Rádió sorozatában, valamint egy fellépés a 2017-es soproni VOLT Fesztivál mínusz egyedik napján a Petőfi Zenei Díjátadó színpadán.

Az idei dalválasztó műsor szakmai zsűrijében Zséda többszörös Fonogram-, eMeRTon- és Artisjus-díjas énekes; Frenreisz Károly, a Skorpió együttes vezetője, a Metro és az LGT egykori alapítója; Pierrot zenei producer és előadó; Both Miklós zeneszerző, énekes, előadó, a Napra és a Both Miklós Folkside alapítója; valamint Molnár Ferenc Caramel Fonogram-díjas énekes, dalszerző szerepel.

A Dal 2017 műsorvezetője Tatár Csilla és Harsányi Levente.

Az idei magyar válogatóversenybe több mint 300 dalt neveztek, az előzsűri tavaly decemberre szűkítette le a listát 30-ra. Az Eurovíziós Dalfesztivált május 9. és 13. között rendezik Kijevben, 43 ország képviselője fog indulni, a magyar versenyző a május 11-i második elődöntőben lép színpadra.

A közmédia A Dal című showműsorát hatodszor rendezték meg, az elmúlt években a Compact Disco, ByeAlex, Kállay-Saunders András, Csemer Boggie és Freddie győzött.

Az érdeklődők extra tartalmakat találnak A Dal honlapján, a mediaklikk.hu/a-dal oldalon, valamint a produkció Facebook-oldalán.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Bulvár

Elszabadult katonalovak okoztak sérüléseket és károkat Londonban

Elszabadult katonalovak okoztak személyi sérüléseket és jelentős anyagi károkat szerdán London belvárosában. Három sérült katonát és egy civilt kórházba kellett szállítani.

2024. Április 23. 06:43, kedd | Bulvár

A szicíliai maffiavezér álnéven udvarolt nőknek a közösségi oldalakon

Agglegény orvosként regisztrálta magát, és nőkkel keresett kapcsolatot a legnagyobb közösségi oldalakon Mattia Messina Denaro, a Cosa Nostra szicíliai maffiaszervezet volt vezetője - hozták nyilvánosságra a hatóságok hétfőn.

2024. Április 21. 11:26, vasárnap | Bulvár

Médiakutató: korszakalkotó a Delta mesterséges intelligenciával alkotott műsorvezetőjének megjelenése

Korszakalkotónak nevezte a köztelevízió Delta című műsora mesterséges intelligenciával alkotott szereplőjének felbukkanását Szűts Zoltán médiakutató az M1 aktuális csatorna Ma reggel című műsorában vasárnap.

2024. Április 20. 09:47, szombat | Bulvár

Kizuhant egy hároméves kisgyermek egy emeletes ház ablakából Csepelen

Kizuhant egy hároméves kisgyermek egy emeletes ház ablakából a főváros XXI. kerületében, Csepelen, a Kossuth Lajos utcában pénteken. A gyermeket a mentők kórházba vitték.