Városlista
2021. november 28, vasárnap - Stefánia

Hírek

2012. Január 13. 06:37, péntek | Külföld
Forrás: mno.hu

Szőrszálhasogatás Európai Bizottság-módra

Szőrszálhasogatás Európai Bizottság-módra

Az Európai Bizottság elutasítja azt a pontot, miszerint az új jegybanktörvény szerint esküvel kell megerősíteniük elkötelezettségüket az MNB vezetőinek – értesült a Magyar Nemzet.

Az Európai Bizottság úgy véli, hogy a jegybank tisztviselőinek csak függetlenségüket hangsúlyozva lenne szabad esküt tenniük. A bizottság által sérelmezett eskü szövege pontosan ugyanaz, mint más köztisztviselők esetében, és a világ több országában is hasonló procedúrán esnek át a közszolgálati megbízottak. Kinevezésekor Simor András a köztársasági elnök előtt tett esküt, ez akkor nem zavarta az Európai Bizottságot.

A jegybanktörvény kimondja, a jegybank elnökének és alelnökeinek esküjükben ki kell jelenteniük, hogy munkájuk során hűségesek lesznek Magyarországhoz és annak népéhez, az alkotmány szerint járnak el, betartják és másokkal is betartatják a törvényeket, s végrehajtják a megbízatásukból adódó feladatokat, amelyek célja Magyarország fejlődésének biztosítása – írja a Magyar Nemzet.

Ezek érdekelhetnek még

2021. November 27. 13:01, szombat | Külföld

Újabb szigorításokat rendeltek el Hollandiában

A holland ügyvivő kormány péntek este újabb szigorításokat, közöttük éjszaki lezárásokat rendelt el a több mint két hete rendkívül magas számú koronavírus-fertőzött és az egyre súlyosbodó egészségügyi válság miatt.

2021. November 27. 10:54, szombat | Külföld

A fertőzöttek száma 260,65 millió, a halálos áldozatoké 5,19 millió a világon

A világon 260 650 450 ember fertőződött meg eddig a koronavírus-járványban, a halálos áldozatok száma 5 188 937 a baltimore-i Johns Hopkins Egyetem szombat reggeli adatai szerint.

2021. November 27. 08:51, szombat | Külföld

A dél-afrikai vírusvariáns egyértelműen különbözik az eddigi változatoktól

Az új típusú koronavírus Dél-Afrikában azonosított változata egyértelműen különbözik az eddigiektől, és szétterjedése akár azzal is járhat, hogy módosítani kell a Pfizer-BioNTech oltóanyagot

2021. November 27. 08:00, szombat | Külföld

Megjelent az új dél-afrikai vírusvariáns Európában

Belgiumban kimutatták a koronavírus új, a Dél-afrikai Köztársaságban felfedezett variánsát, ami miatt a belga kormány a dél-afrikai régióból érkező repülőgépek fogadásának korlátozására készül,