Városlista
2021. január 25, hétfő - Pál

Hírek

2012. Július 10. 06:11, kedd | Életmód
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Tanítsunk életet menteni!

Tanítsunk életet menteni!

Társadalmunk érdeke a gyerekeket fiatalkorban elsősegély nyújtásra tanítani. Csak Magyarországon évente 16 ezer ember kap szívrohamot, de sajnálatos módon, kevesen tudják mit is kellene tenniük - írja a BBC.

Az általánosiskolás korú gyerekek 73 százaléka szívesen megtanulná, hogyan kell valakit újraéleszteni, továbbá a szülők és a tanárok döntő többsége is szívesen venné, ha utóda részesülne ilyen nemű oktatásban - derült ki egy nemzetközi felmérésből.

Az oktatásban nem csak az precíziós újraélesztést sajátítanák el, hanem azt is megtanulnák, mit kell tenni egy öntudatlan személlyel, fuldoklóval, vagy súlyosan vérző beteggel. Az elsősegély-oktatást kiegészítenék még egészség- és testneveléstudomány órákkal is. Olyan szituációkra készítenék fel a diákokat, amikkel lehet, hogy később életük során szembe kell nézniük. A kérdőív kitöltésében 2,000 szülő, 1,000 tanuló és 500 tanár vett részt.

Ezek érdekelhetnek még

2021. Január 23. 09:54, szombat | Életmód

Először találtak felhő nélküli jupiterszerű bolygót csillagászok

Előszőr bukkantak olyan jupiterszerű bolygóra amerikai csillagászok, amelynek megfigyelhető légkörében nincs felhő vagy ködpára.

2021. Január 16. 08:10, szombat | Életmód

Évente 900 millió műanyagtöredéket szűrnek ki a Földközi-tengerből a tengeri füvek

Évente csaknem 900 millió műanyagtöredéket szűrhetnek ki a Földközi-tengerből a sekélyvízi tengeri füvekből képződő \"labdácskák\" - derült ki egy új tanulmányból, amelyet a Scientific Reports című folyóirat publikált.

2021. Január 15. 15:03, péntek | Életmód

Tíz éve a legnagyobb mértékben nőttek a PC-eladások tavaly a világon

Tíz éve a legjelentősebben bővültek a PC-eladások tavaly a világon a koronavírus-járvány miatt megnőtt kereslet hatására - derül ki három vezető ágazati cég adataiból.

2021. Január 14. 13:09, csütörtök | Életmód

A gyermekek internetes zaklatása bármikor és bárhol megtörténhet

A gyermekek zaklatása a technológia fejlődésével már nemcsak az iskolában töltött időszakra korlátozódik, otthonukra és a szabad idejükre is átterjedhet