Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2013. Március 20. 08:14, szerda | Belföld
Forrás: MTI

Tavaly 5 milliárd bevétele volt a Herendi Porcelánmanufaktúrának

Tavaly 5 milliárd bevétele volt a Herendi Porcelánmanufaktúrának

Mintegy 5 milliárd forint árbevételt ért el 2012-ben a Herendi Porcelánmanufaktúra Zrt. - mondta Simon Attila, a társaság vezérigazgatója kedden Budapesten sajtótájékoztatón.

Simon Attila, a Herendi Porcelánmanufaktúra Zrt. vezérigazgatója a cége idei újdonságait bemutató sajtótájékoztatón. MTI Fotó: Kovács Tamás

Hozzátette: a belföldi árbevétel mintegy 13 százalékkal emelkedett tavaly az előző évhez viszonyítva, míg az exportbevétel mintegy 10 százalékkal nőtt. Az árbevétel 75 százaléka a kivitelből, a fennmaradó hányad pedig a belföldi értékesítésből származott. A cég adózás előtti eredménye tavaly elérte a 800 millió forintot.
Az MTI kérdésére a vezérigazgató közölte: a vállalat menedzsmentje az idén az eladások szerény növekedésére számít, de a múlt évi eladási szintet mindenképpen meg kívánja őrizni. Az idei árbevétel nagyságáról a vezérigazgató nem akart becslésbe bocsátkozni, mondván, még év eleje van, és a következő hónapokban sok minden történhet a gazdaságban.
A herendi porcelánmanufaktúra, a világ legnagyobb kézműves eszközökkel dolgozó porcelán előállítója, mintegy kilencszáz embernek ad munkát, a társaság évente 300-400 új termékkel jelenik meg a piacon. A cég évente több mint 100 millió forintot költ fejlesztésre.
A vezérigazgató megerősítette, hogy a Hungarikum Bizottság március 21-én Herenden ülésezik. Hozzátette: a herendi porcelánmanufaktúra meg akar felelni a Hungarikum törvényben rögzített előírásoknak.

MTI Fotó: Kovács Tamás

Címkék: Gazdaság-ipar

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 28. 09:04, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai

A televízióban közvetített számsorsoláson az alábbi nyerőszámokat húzták ki szombaton az ötös lottón:

2024. Április 28. 08:51, vasárnap | Belföld

Orbán Viktor Zugligeten folytatta kampánykörútját

A Hegyvidék polgármesterével és polgármester-jelöltjével, Pokorni Zoltánnal és Fonti Krisztinával találkozott kampánykörútja következő állomásán Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke szombaton

2024. Április 28. 08:50, vasárnap | Belföld

Nacsa Lőrinc: tarthatatlan és elfogadhatatlan a háborús benzinár

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Mentőautó ütközött Budapesten, többen megsérültek

Mentőautó ütközött össze egy személyautóval Budapesten a Nagykörúton, a Király utcánál péntek este, a karambolban többen megsérültek.