Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2013. Július 05. 11:58, péntek | Belföld
Forrás: MTI

Tavares-jelentés – Jobbik: egy nemzeti pártnak meg kell védenie az országot

Tavares-jelentés – Jobbik: egy nemzeti pártnak meg kell védenie az országot

A Jobbik nem azért támogatta a Tavares-jelentést elutasító országgyűlési határozatot, mert száz százalékig egyetértene annak tartalmával, hanem azért, mert egy nemzeti pártnak feladata megvédeni Magyarországot – jelentette ki pénteki, budapesti sajtótájékoztatóján Vona Gábor.

Az ellenzéki pártelnök-frakcióvezető azt mondta, hogy a Fidesz és az MSZP az elmúlt évtizedekben, az egymás ellen vívott harcok során gyakran használta Magyarország lejáratására a külföldi kapcsolatit. A Jobbik viszont szakítani akar ezzel a szokással, mert úgy látja, hogy azok az országok, amelyek nem tudják a határaikon belül tartani az ilyen vitákat, mindig alulmaradnak – közölte.
Vona Gábor megismételte korábban kifejtett véleményét, miszerint a Tavares-jelentés megszületése, vitája és megszavazása egy "kutyakomédia", amelyben mindenki eljátszhatta a tőle elvárt szerepet - a baloldal félthette a demokráciát, a polgári oldal pedig megvédhette Magyarországot.
Az Országgyűlés pénteken fogadta el azt a határozatot, amiben a Tavares-jelentés európai parlamenti (EP) elfogadására válaszul kimondta: az EP szembemegy az európai értékekkel, és veszélyes útra vezeti az Európai Uniót.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 07:49, hétfő | Belföld

Vonat elé hajtott egy kamion Baján

Személyvonat elé hajtott egy kamion hétfő reggel Baja térségében, az 55-ös főút 106-os és 107-es kilométere közötti vasúti átjáróban;

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 18. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

Szijjártó Péter szerint az elmúlt években a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg

Az elmúlt évek súlyos kihívásai során a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg, eközben Brüsszel kudarcot vallott a válságokra történő reagálás során