Városlista
2024. május 4, szombat - Mónika

Hírek

2015. Szeptember 17. 10:45, csütörtök | Belföld

Te is az Astra biztosító ügyfele vagy? Ez a teendő:

Te is az Astra biztosító ügyfele vagy?  Ez a teendő:

Napokon belül közel 200 ezer szerződést szüntethetnek meg az ASTRA Biztosító magyarországi fióktelepének ügyfelei.

Napokon belül élniük kell az ügyfeleknek az ASTRA Biztosító által felajánlott lehetőséggel, és új biztosítót kell választaniuk, mert különben beleragadhatnak egy eredményében kétséges, román felszámolási eljárásba. A kárkifizetés ellehetetlenülését ma nyíltan elismerő biztosítót 09.14.-től lehet elhagyni – áll a Biztosítás.HU közleményében.

Minden egyes ügyfélnek egységesen 2015. szeptember 30-ával felajánlották a közös megegyezéses szerződésmegszüntetési lehetőséget.

Bár a közös megegyezés mindkét félen múlik, a józanul gondolkodó ügyfeleknek nincs más választása, mint mielőbb elhagyni az ASTRA-t (amely ellen néhány hete indult csődeljárás). Amennyiben ugyanis az ügyfelek nem fogadják el a felajánlott közös megegyezést, akkor maradnak az ASTRA-nál, nem szerződhetnek új biztosítóhoz, a káraikat már csak a hamarosan induló – és eredményében kétséges – román felszámolási eljárás keretében fogják tudni intézni.

A Magyar Biztosítók Szövetsége Elkülönített Szervezeti Egysége (MABISZ ESZE) a mai naptól fogadja az Astra Biztosító magyarországi ügyfelei által 2015. augusztus 17-ét követően okozott, de az Astra Biztosítóhoz (amely ellen néhány hete indult csődeljárás) még be nem jelentett kötelező gépjármű-felelősségbiztosítási (kgfb) károkkal kapcsolatos kárbejelentéseket. A MABISZ e kárbejelentéseket fogadja, nyilvántartásba veszi, megszervezi és lebonyolítja a károsult gépjárművek szemléjét, bekéri a kár elbírálásának előkészítéséhez szükséges, indokolt iratokat.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

Szijjártó Péter szerint az elmúlt években a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg

Az elmúlt évek súlyos kihívásai során a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg, eközben Brüsszel kudarcot vallott a válságokra történő reagálás során

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

A Fidesz és a KDNP összes vezető politikusa az országot járja majd a következő hetekben

Megkezdjük a valaha volt legnagyobb, legerősebb európai parlamenti kampány második szakaszát, a Fidesz és a KDNP összes vezető politikusa az országot járja majd a következő hetekben

2024. Május 03. 13:47, péntek | Belföld

KSH: a benzin 3,2, a dízel 2,4 százalékkal drágább Magyarországon a régiós átlagnál

Az EU Weekly Oil Bulletin legfrissebb adatai alapján Magyarországon a 95-ös oktánszámú motorbenzin átlagára 639, míg a régiós országokban 619 forint volt.

2024. Május 03. 13:42, péntek | Belföld

46 ezer fát ültettek el eddig az Országfásítási programban

Meghaladja a 46 ezret az Országfásítás programban az elmúlt négy évben elültetett fák száma