Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2021. Június 16. 13:59, szerda | PR

Te már tudod milyen német nyelvvizsga típusok vannak?

Te már tudod milyen német nyelvvizsga típusok vannak?

Nemsokára a nyakadon a német nyelvvizsga, de még mindig nem tudod, merre indulj el? Megmutatjuk, hogy mik a legfontosabb tudnivalók, hogy könnyebben választhass az elérhető német nyelvvizsga típusok közül!

A bőség zavarában néha elég nehéz eligazodni a nyelvvizsgák között. Államilag elismert vagy nemzetközi legyen? Mi a különbség a komplex és az A, B és C típus között? Van esetleg online is? Röviden áttekintjük a legfontosabbakat, hogy könnyebben választhass az elérhető német nyelvvizsga típusok közül.

Államilag elismert vagy nemzetközi nyelvvizsga

Mindkét kategóriában vannak német nyelvvizsga típusok attól függően, hogy melyik nyelvvizsgaközpont szervezi a vizsgát. A legfontosabb kérdés itt az, hogy mi a célod a vizsgával. Ha itthon akarod csak használni, akkor elsődleges szempont az, hogy itthon elismert vizsga legyen. Ha külföldre mennél tanulni és dolgozni, akkor tájékozódj arról, hogy milyen nyelvvizsgát fogadnak el az itthon elérhető német nyelvvizsga típusok közül. Az ideális választás, ha mindkét szempontot mérlegeled és olyat választasz, ami megfelel mindkettőnek.

Komplex vagy A, B, C típus?

Ez egy trükkös kérdés. A régi rendszer szerint a C típusú vizsga felelt meg a jelenlegi komplex vizsgának, mert a szóbeli és írásbeli készséget is mérte. Ez az új rendszerben a komplex. Ha szóbeli német nyelvvizsga típusok után keresgélsz, akkor értelemszerűen a szóbelit vagy az A típusú vizsgát keresd, ha pedig írásbelire van szükséged, akkor az írásbeli, vagy B típusú vizsgákat.

Fontos megjegyezni, hogy nincsen elévülési idő. Tehát például ha letetted a szóbeli német nyelvvizsgát, akkor alapvetően korlátlan időd van rá, hogy az írásbelit is megcsináld. Sokaknak így könnyebb, de a két részvizsga nem sokat ér egymás nélkül, ezért érdemes vagy a komplexnek nekifutni elsőre, vagy rövid időn belül letenni a másik részvizsgát is, amíg még benne vagy az adott nyelvvizsga fajta típusfeladataiban.

Egynyelvű vagy kétnyelvű vizsga?

A legfontosabb, hogy mindkét német nyelvvizsga típus egyenértékű. A különbség abban van, hogy az egynyelvű vizsgánál lehetőséged van megspórolni a sokak számára problémás fordítási feladatokat. Ha nem kifejezetten kétnyelvű vizsgát kérnek tőled, akkor érdemes az egynyelvűt választani, mert sokan véreznek el a fordítási feladatoknál.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 22. 19:37, hétfő | PR

Indul a Nemzeti Faültetés Napja: Legyen Magyarország Európa legzöldebb országa!

2024. április 22-én, a Föld napján indítja útjára a 10 millió Fa országos közössége a Nemzeti Faültetés Napját

2024. Április 16. 10:59, kedd | PR

K&H: ennyivel emelkedett a gyerekinfláció

háromezer forint ma már nem elég két hamburgerre, két évvel ezelőtt még három is kijött ennyiből

2024. Március 06. 10:17, szerda | PR

K&H: a látvány mindent visz

az iskolások zöme értékelné, ha szakembertől hallana a pénzügyekről

2024. Március 06. 07:26, szerda | PR

Új számsorsjátékkal jelentkezik a Szerencsejáték Zrt. – Itt a Napi Mázli

Tíz évvel az Eurojackpot hazai megjelenése és közel húsz esztendővel a legutóbbi magyar fejlesztésű lottó bevezetése után új számsorsjátékkal jelentkezik a Szerencsejáték Zrt.