Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2018. Május 25. 16:41, péntek | PR

Természetes alapanyagú kozmetikumok

Természetes alapanyagú kozmetikumok

Egyre inkább úgy tűnik, megnőtt az igény a természetes alapanyagú bőrápolószerek iránt, a kémcsövekben előállított kozmetikumok helyettesítőjként.

Akik egészségtudatosan szeretnének élni, azok számára fontos lehet, hogy elsősorban olyan kozmetikai szereket használjanak, amelyek mesterséges összetevőket nem tartalmaznak, így a természetben fellelhető erőforrásokat használják fel.

Több száz éve előszeretettel használnak natúr alapanyagú, bőrbarát szereket, amelyek megfelelő használat során szinte minden bőrproblémára megoldást jelenthetnek. Azonban ne dőljünk be a nagy kínálatnak, fontos odafigyelnünk éppen ezért arra, hogy milyen szereket szerzünk be és használunk, ugyanis bőrtípusunknak megfelelő alapanyagokon múlik a siker. Mára a vegyszerekkel telített kozmetikumok térhódítása jellemző és széles körben elterjedt divat. Minél többet használjuk ugyanis ezeket a szereket, a szervezetünk annál több káros anyaggal fog eltelítődni. Többen tapasztalják ugyanis a mesterséges szerek által előidézett káros hatásokat, ennek megfelelően kezdtek el érdeklődni a natúrkozmetikumok, a természetes alapanyagokból készült bőrápoló szerek iránt.

A nők a modern világ kozmetikumainak megjelenése előtt is gondosan figyeltek arra, hogy ápolják bőrüket, ezt általában a háztartásukban jelenlevő, vagy a közvetlen természetben megtalálható anyagokkal tették. A természetes szépségápolási szerek közé tartozott így például a növényi olaj is. Ezekben az alapanyagokban tartósítószer vagy állományjavítószer nem volt, amely a méreganyagok felhalmozódását vagy allergiás reakciót váltott volna ki. Kozmetikumok választása esetén kerüljük a formaldehid, kőolajszármazékok, parabének vagy habképző anyagot tartalmazó szereket. Habár a szintetikus szerekkel hirtelen látványos eredményt érhetünk el, legtöbbször ez nem fenntartható. A különféle növényi olajok használatával a bőr sokkal feszesebb lesz és regeneráltabb, mint bármiféle kőolajszármazék használata esetén. Érett bőrre alkalmazhatunk például tápláló olajat.

Az Aromax növényi olajokat tartalmazó natúrkozmetikumot fejlesztett ki, amely az arc, a dekoltázs mindennapos ápolására, ránctalanítására szántak, így kifejezetten az igénybe vett, érett bőr számára ideális. A különféle káros környezeti hatásoknak, irritációnak, mint hideg, szél, száraz levegő, napfénynek kitett bőr ápolására is tökéletes megoldást jelenthet. Ezek a termékek kifejezetten természetes alapanyagok felhasználásával készülnek, így nemcsak nyugtatják a bőrt, de ugyanakkor kellemes hatást váltanak ki.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 22. 19:37, hétfő | PR

Indul a Nemzeti Faültetés Napja: Legyen Magyarország Európa legzöldebb országa!

2024. április 22-én, a Föld napján indítja útjára a 10 millió Fa országos közössége a Nemzeti Faültetés Napját

2024. Április 16. 10:59, kedd | PR

K&H: ennyivel emelkedett a gyerekinfláció

háromezer forint ma már nem elég két hamburgerre, két évvel ezelőtt még három is kijött ennyiből

2024. Március 06. 10:17, szerda | PR

K&H: a látvány mindent visz

az iskolások zöme értékelné, ha szakembertől hallana a pénzügyekről

2024. Március 06. 07:26, szerda | PR

Új számsorsjátékkal jelentkezik a Szerencsejáték Zrt. – Itt a Napi Mázli

Tíz évvel az Eurojackpot hazai megjelenése és közel húsz esztendővel a legutóbbi magyar fejlesztésű lottó bevezetése után új számsorsjátékkal jelentkezik a Szerencsejáték Zrt.