Városlista
2020. augusztus 10, hétfő - Lörinc

Hírek

2012. Február 24. 07:11, péntek | Külföld
Forrás: STOP / MTI

Terrortámadás érte a Mol pakisztáni gázüzemét

Terrortámadás érte a Mol pakisztáni gázüzemét

Egy kisebb fegyveres csoport megtámadta a Mol Pakistannak, a Mol-csoport tagjának manzalai gázüzemét a Tal blokkban még február 11-én. Az incidens során senki nem sérült meg - erősítette meg a Mol csütörtökön az MTI-nek.

A Mol azt közölte: a biztonsági erők azonnali és szakszerű reakciójának, illetve a helyi közösség segítségének köszönhetően a támadókat megfutamították.

A létesítményben kisebb tűz keletkezett, a gázfeldolgozás 5 órán keresztül szünetelt, de a szükséges javítások után az üzem újra teljes kapacitással működni kezdett - közölte az olajipari társaság.

A hírportálok a Business Recorder honlapra hivatkozva arról számoltak be csütörtökön, hogy rakétákkal támadták meg a Mol pakisztáni létesítményét.

Lipták Ernő, a Mol Pakistan ügyvezető igazgatója nyilatkozott a honlapnak, hangsúlyozva, hogy az eset után tárgyalásokat folytatott az illetékes pakisztáni minisztériummal, hogy a létesítmény védelmének megerősítését kérje.

A támadás után nem sokkal a kormányzat megerősítette a Mol egységeinek védelmét, és biztosította a vállalatot, hogy kiemelt kérdésként kezelik a telephely biztonságát. A Mol a megtámadott Tal blokkban további két kút fúrását tervezi, az eddigi kutatások Lipták szerint sikeresek voltak - számoltak be csütörtökön a magyarországi hírportálok.

A Mol Pakistan operátori szervezésében 185 millió dollárból megvalósult gázfeldolgozó üzemet 2009. november közepén adták át.

A Pakisztán fővárosától, Iszlámábádtól mintegy 230 kilométerre, a manzalai Tal gázmezőn lévő üzem kapacitása napi 8,6 millió köbméter.

A Mol 1999 óta folytat szénhidrogén-kutatást a Tal blokkban, ahol más cégekkel együttműködve eddig 13 kutat fúrt, s ezek közül 10 sikeres volt. A nemzetközi arány tíz fúrásból egy sikeres találat.

MTI / STOP

Ezek érdekelhetnek még

2020. Augusztus 10. 16:08, hétfő | Külföld

Szerbiában várhatóan csak az alsósok indulnak iskolába szeptemberben

Szeptember elsején biztosan elkezdődik a tanév, a tervek szerint azonban - a koronavírus-járvány megfékezés érdekében - egyelőre csak az általános iskolák alsóbb osztályainak diákjai járnak majd órákra.

2020. Augusztus 10. 11:04, hétfő | Külföld

Átlépte a 19,7 milliót a koronavírus-fertőzöttek száma, több mint 730 ezren meghaltak

A világon 19 792 519 ember fertőződött meg a koronavírus-járványban, a halálos áldozatok száma 730 089, a gyógyultaké pedig 12 060 877 a baltimore-i Johns Hopkins Egyetem hétfő reggeli összesítése szerint.

2020. Augusztus 10. 07:07, hétfő | Külföld

Családi viták állnak a tragikus lakóháztűz hátterében a morvasziléziai Bohumínban

Családi viták állnak nagy valószínűséggel a szombati csehországi tragikus lakóháztűz hátterében - mondta Igor Bruzl, a morvasziléziai Bohumín város polgármester-helyettese vasárnap a CTK hírügynökségnek.

2020. Augusztus 10. 05:00, hétfő | Külföld

Három belga tengerparti város nem engedi be az egy napra érkező fürdőzőket

A koronavírus terjedésének megakadályozása érdekében a belga tengerpart három népszerű városa, Oostende, Knokke és Blankenberge vezetése úgy döntött, vasárnaptól nem engedi területére lépni az egy napra érkező fürdőzőket