Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2012. Október 29. 19:12, hétfő | Belföld
Forrás: MTI

Tiszavasvári választás - Két választókerületben megsemmisítették a végeredményt

Tiszavasvári választás - Két választókerületben megsemmisítették a végeredményt

Visszaélések és törvénysértések miatt két választókerületben megsemmisítette a vasárnapi tiszavasvári időközi választás végeredményét hétfői ülésén a helyi választási bizottság - közölte a helyi a választási iroda vezetője az MTI-vel.

Bundáné Badics Ildikó elmondta: az 1-es és 8-as választókerület három szavazókörében így sem a polgármester-, sem pedig az egyéni képviselő-választás nem érvényes, ebben a két kerületben harminc napon belül újabb választást kell tartani.
A választási bizottság emiatt nem tudta megállapítani a hivatalos választási végeredményt, valamint a kompenzációs lista kiosztásáról sem határozott - tette hozzá a település jegyzője. A két kerületben a szavazatok megsemmisítésekor egy független jelölt, illetve a Tiszavasváriért Közéleti Egyesület indulója állt az első helyen.
A választási iroda vezetője az MTI-nek korábban elmondta, hogy a szavazás során hat kifogás érkezett a helyi választási bizottsághoz. A testület három esetben az érdemi vizsgálat után elutasította a benyújtott panaszokat, egyet kivizsgálásra a rendőrség hatáskörbe utalt át, két esetben pedig két jelölőszervezet tett bejelentést a választók szervezett szállításáról.
A választási bizottság az utóbbi két ügyben tanúmeghallgatásokat tartott, illetve bekérte a vonatkozó rendőrségi iratokat. Ezek alapján úgy találta, hogy megvalósultak a szervezett szállítások, amivel befolyásolták a választás végeredményét - ismertette Bundáné Badics Ildikó. A bizottság nem jogerős döntése ellen két napig lehet fellebbezést benyújtani. Amennyiben nem érkezik kifogás, a döntés jogerőssé válik, az esetleges panasz esetén pedig a területi választási bizottság dönt.
A választási iroda vezetője az MTI kérdésére elmondta: az új voksolás eredményének jogerőssé válása után hirdeti ki a bizottság a tiszavasvári időközi választás hivatalos végeredményét.
Az előzetes, vasárnapi adatok szerint a polgármester-választáson a legtöbb voksot, 2411-et Fülöp Erik (Jobbik) gyűjtötte be. A Fidesz által támogatott Ráduly Zsoltra (Tiszavasváriért Közéleti Egyesület) 1707, az MSZP színeiben induló Timári Istvánnéra 499, míg a Budapesti-Pest Megyei SZEM-pont Egyesület jelöltjére, Aleva Istvánra 116 szavazat érkezett.
A képviselő-választás jelenlegi állása szerint a 12 fős önkormányzati testületbe a polgármesterrel együtt hat tagot a Jobbik, kettőt a Tiszavasváriért Közéleti Egyesület delegálhat, egy képviselőjelölt pedig függetlenként jutott be.

Címkék: választás

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.