Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2020. Október 02. 18:07, péntek | Belföld
Forrás: mti - illusztráció: police.hu

Tizenhatmillió forintot zsákmányoló betörőbandát fogtak el

Tizenhatmillió forintot zsákmányoló betörőbandát fogtak el

Összehangolt akcióban elfogták a rendőrök szerdán egy betörőbanda tagjait, akik több mint 16 millió forintot zsákmányoltak - tájékoztatott a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság péntek reggel a police.hu honlapon.

A közlemény szerint hét - fővárosi és Pest megyei - helyszínen csaptak le a rendőrök szerda hajnalban a rablókra. Hét embert előállítottak, ötöt közülük a betörések miatt gyanúsítottként kihallgattak. A hatodik elfogott egy nő, aki a többiek ruháinak elrejtésében, lecserélésében segített, a hetedik pedig egy férfi, akitől a rablások előtt drogot szereztek a bandatagok. Utóbbinál egy motorkerékpár ülése alatti tárolórekeszbe rejtett ételhordóban 359 gramm kábítószergyanús port találtak.

A banda tagjai közül háromnak a terhére - a nyomozás jelenlegi állása szerint - hét betörés róható, a negyediket és az ötödiket egy bűncselekménnyel gyanúsítják.

A bandáról azt közölték, hogy Pest és Bács-Kiskun megyei helyszíneken elsősorban páncélszekrényekre "utaztak". Terepjáróval érkeztek a kiszemelt üzemhez, bolthoz, áruházhoz. Míg egyikük a kocsiban várakozott, társai ajtók, rácsok felfeszítésével bejutottak az irodahelyiségekbe, ahonnan vagy elvitték a széfet, vagy helyben kinyitották és a tartalmával menekültek el. Előfordult, hogy nem boldogultak a páncélszekrényekkel. Az egyik élelmiszer-üzletláncnak például két boltját is meglátogatták, de zsákmány nélkül távoztak, pedig 16 millió forint volt a széfben. Egy dunaharaszti üzletből pedig mindössze 123 ezer forintot vittek el, miközben majdnem 17 milliót megóvott a "masszív trezor". Egy isaszegi helyszínről azonban sikerült egy 12 millió forintot tartalmazó páncélszekrénnyel elmenekülniük.

A gyanúsítottak összesen 16 millió forintnál is több pénzt zsákmányoltak, a "veszélyeztetett érték" majdnem 34 millió, a rongálással okozott kár pedig legalább 2 millió forint volt - írták.

A Pest megyei rendőrök lopás bűntettének megalapozott gyanúja miatt őrizetbe vettek hat gyanúsítottat, és kezdeményezik letartóztatásukat - áll a közleményben.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.