Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2015. Július 30. 05:00, csütörtök | Belföld
Forrás: MTI

Több autópályán is korszerűsítik az elválasztósávokat november végéig

Több autópályán is korszerűsítik az elválasztósávokat november végéig

Több mint 10 milliárd forint értékű európai uniós forrásból a Közlekedés Operatív Program (KÖZOP) keretében korszerűsítik az elválasztósávokat az M3-as, az M5-ös és az M7-es autópálya több szakaszán.

Közölte a Magyar Közút Nonprofit Zrt. szerdán az MTI-vel.A szerdán kezdődött munkálatok várhatóan november végéig tartanak, és az M3-as autópálya 10-35 kilométer, az M5-ös autópálya 13-17,4 kilométer és az M7-es autópálya 12-18 kilométerszelvények közötti szakaszait érintik - fűzték hozzá.

Az elválasztósáv jobb védelme beton terelőfal, valamint korszerű acél szalagkorlát építésével és fényvédelmi korszerűsítéssel valósul meg, a beruházásnak köszönhetően csökkenthető a pályaelhagyásos balesetek, így a frontális ütközések száma - olvasható a közleményben.

A Magyar Közút kiemelte: a beruházás egyik nagyobb eleme az M3-as autópálya fővárosi bevezetője, amely a legforgalmasabb autópálya-szakaszok közé tartozik, naponta 80 ezer jármű fordul meg itt.

A fejlesztés eredményeképpen az M3-ason az elválasztósávban 25 kilométer hosszan beton terelőfal és a hozzá kapcsolódó fényvédelem épül ki.

Hozzátették: az M1-es és M7-es közös bevezető szakaszán hasonló céllal korábban már készült ilyen jellegű korszerűsítés, a szakasz relatív baleseti mutatóinak csökkenése pedig alátámasztja a beavatkozások szükségességét, hasznosságát.

A kivitelezés alatt az érintett szakaszokon időszakos forgalomkorlátozásra lehet számítani, ezért a Magyar Közút Nonprofit Zrt. a közlekedők türelmét és megértését kéri.

Címkék: Autópálya

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 13:10, kedd | Belföld

Egykori egyetemének ajánlotta fel Nobel-díjának másolatát Karikó Katalin

Egykori alma materének, a Szegedi Tudományegyetemnek (SZTE) ajánlotta fel Nobel-díjának másolatát, valamint az elismeréssel járó összeget Karikó Katalin.

2024. Április 16. 07:54, kedd | Belföld

Megállapodtak a bérekről az Audi Hungaria Zrt.-nél

Megállapodtak a bérekről az Audi Hungaria Zrt.-nél: a tárgyalódelegációk közötti egyhetes együttműködés után a szakszervezet hétfői bizalmi értekezlete elfogadta a mukaadóval közösen kidolgozott ajánlatot.

2024. Április 16. 07:53, kedd | Belföld

Szijjártó Péter büszkeségének adott hangot a demokrácia magyarországi helyzete kapcsán

Amennyiben a magyar lakosság nem lenne elégedett a kormánnyal, akkor nem nyerték volna kétharmados többséggel az utóbbi négy választást - mondta.

2024. Április 16. 07:48, kedd | Belföld

A Fidesz a valaha volt legerősebb EP-kampányra készül

A Fidesz a valaha volt legerősebb európai parlamenti (EP) kampányra készül, mert a június 9-ei választás tétje óriási: háború vagy béke, erről kell dönteni