Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2018. Március 29. 19:12, csütörtök | Belföld
Forrás: mti

Több késszúrással ölte meg szomszédját és fiát - Életfogytiglanra ítélték

Több késszúrással ölte meg szomszédját és fiát - Életfogytiglanra ítélték

Életfogytig tartó fegyházbüntetésre ítélt a Budapest Környéki Törvényszék csütörtökön, nem jogerősen egy ceglédi férfit, aki a vád szerint megölte a szomszédját és annak fiát - közölte a bíróság az MTI-vel.

A bíróság a vádlottat aljas indokból, különös kegyetlenséggel, több emberen elkövetett emberölés és kifosztás bűntettében mondta ki bűnösnek. A férfi legkorábban 26 év letöltése után helyezhető feltételes szabadlábra.

Az ítélet ellen az ügyész az előre kitervelt minősítés fenntartása, valamint a feltételes szabadság teljes kizárása, a tényleges életfogytiglan kiszabása érdekében, a vádlott és védője pedig részben téves minősítésre hivatkozva, részben enyhítésért fellebbezett.

A közlemény szerint a férfi 2015-ben költözött össze egy ceglédi nővel, akivel gyakran átmentek a szomszédhoz. Többször is együtt italoztak és közösen vettek be nyugtató hatású gyógyszert.

Egy alkalommal a vádlott elvette a szomszédja mobiltelefonját, a sértett ezért 2015. december 9-én este kitett egy papírlapot "itt egy tolvaj lakik" felirattal a másik férfi által lakott ceglédi ház kerítésére. A nő pedig, akivel a vádlott lakott, aznap este felszólította a férfit, hogy költözzön el a lakásából, mert nem akar tolvajjal együtt élni.

Miután a nő elaludt, a vádlott elhatározta, hogy elégtételt vesz a sértetten a papírlapra írt állítás miatt. Több konyhai kést vett magához és átment a szomszédba, ahol számon kérte a történteket, majd többször megszúrta a szomszédot és annak fiát. A sértettek a vérveszteség következtében 5-30 percen belül meghaltak.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.