Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2011. November 09. 07:03, szerda | Belföld
Forrás: mno.hu

Több tízezer gyerek és több ezer pedagógus menekül meg

Több tízezer gyerek és több ezer pedagógus menekül meg

Mégsem kell csaknem félszázezer gyereknek másik iskolát választania, és nem kerül több ezer pedagógus utcára – írja a szerdai Magyar Nemzet.

A köznevelési törvény parlament elé került változatában már nem szerepel a kis létszámú felső tagozatok megszüntetése, és nem lesznek félórás tanórák és negyedórás tornaórák, s nem rövidül a nyári szünet sem.

Az egyik legfontosabb változás, hogy a kormánnyal való egyeztetés után kikerült a törvényjavaslatból az a passzus, amely szerint a jövőben nyolc évfolyamos iskola fenntartásához csak akkor nyújtható állami támogatás, ha az intézményben évfolyamonként legalább két, az átlaglétszámot elérő osztály működik – számol be a lap.

A végleges tervezet gátat szab a tanárok határozott idejű, megbízási szerződéssel történő, tömeges foglalkoztatásának is, amely miatt sok pedagógus nyáron fizetést sem kapott. Bővült a kollégisták elleni fegyelmi intézkedések köre is: megvonhatják, illetve csökkenthetik kedvezményeiket, juttatásaikat, valamint áthelyezhetik őket másik szobába, tanulócsoportba.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.