Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2019. Augusztus 06. 16:05, kedd | Belföld
Forrás: mti/fotó: police.hu

Többször rálőtt az elcsalt férfire és feleségére, 12 évet kaphat

Többször rálőtt az elcsalt férfire és feleségére, 12 évet kaphat

Előre kitervelt, nyereségvágyból elkövetett emberölés kísérlete és lőfegyverrel való visszaélés miatt vádat emeltek egy férfi ellen, aki a kámi erdőbe csalt egy agancsvásárlással foglalkozó embert, majd többször rálőtt

– közölte a Vas Megyei Főügyészség kedden az MTI-vel. A vád szerint a férfi egy online piactéren kispuskát és hangtompítót vásárolt, egy vadászboltban pedig távcsövet is vett a lőfegyverhez. A sértettet 2018 szeptemberében álnéven azzal az indokkal hívta fel, hogy agancsot szeretne neki eladni. A vádlott a megbeszélt, erdei találkozási hely közelében elrejtőzött, és amikor a sértett kiszállt az autóból, leadott rá három célzott lövést.

A fejen, arcon és válltájékon lőtt, 62 éves, Fejér megyei férfi kocsijával megpróbált elmenekülni a helyszínről, de a vádlott – bár hallotta a sértett feleségének sikoltozását – az utastérre is leadott egy célzott lövést.

Az agancsvásárlással foglalkozó férfi súlyos, életveszélyes sérüléseket szenvedett. Felesége a lövések zajára lecsúszott az ülésen, így nem sérült meg, pedig egy lövedék a jobb első ülés fejtámláján is áthaladt.

A Vas Megyei Főügyészség a letartóztatásban lévő férfivel szemben fegyházbüntetés kiszabását indítványozta. Ha a vádlott az előkészítő ülésen elismeri a bűncselekmény elkövetését és lemond a tárgyaláshoz való jogáról, 12 év fegyházban letöltendő büntetés kiszabását kérik.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 17. 13:38, szerda | Belföld

Sulyok Tamás: Karikó Katalin kiviteles büszkeséget szerzett nekünk, magyaroknak

Karikó Katalin kivételes büszkeséget szerzett nekünk, magyaroknak - jelentette ki az államfő kedden Szegeden.

2024. Április 17. 13:37, szerda | Belföld

Meteorológia: az ország egyes részein 24-25 Celsius-fokkal van hidegebb, mint hétfőn

Az ország egyes részen 24-25 Celsius-fokkal volt hidegebb kedd délután, mint hétfőn - derül ki a HungaroMet Zrt. kedd délutáni Facebook-bejegyzéséből.

2024. Április 17. 09:48, szerda | Belföld

NAK: Veszélyes lehet a fogyasztókra az ellenőrizetlen ukrán élelmiszer

Miközben az Európai Bizottság a saját termelőitől a világ legszigorúbb élelmiszerbiztonsági előírások betartását követeli meg, a szalmonellával fertőzött ukrán csirkehúst korlátozások nélkül beengedi.

2024. Április 17. 09:47, szerda | Belföld

Németh Szilárd: Európában a magyar családok kapták legolcsóbban az áramot és földgázt

A rezsicsökkentésnek köszönhetően 2024 márciusában Európában a magyar családok kapták legolcsóbban a háztartási villamos energiát és földgázt