Városlista
2024. május 4, szombat - Mónika

Hírek

2023. Szeptember 07. 10:45, csütörtök | Helyi
Forrás: sopronmedia

Toborzást tart a Soproni Tűzoltóság

Toborzást tart a Soproni Tűzoltóság

Ha hívtok, megyünk, ha hívunk, gyere! – ezzel a mottóval szervez toborzást a Soproni Katasztrófavédelmi Kirendeltség. A tűzoltóság mindazok jelentkezését várja, akik elhivatottságot éreznek a szakma iránt

A jelentkezés feltételeiről Molnár Sándor kirendeltségvezető beszélt portálunknak.

Legyen szó tűzesetről, balesetről vagy a viharkárok felszámolásáról, a tűzoltók az év minden napján a lakosság biztonságáért dolgoznak. A Soproni Katasztrófavédelmi kirendeltség nemcsak a fiatal pályakezdőket, hanem a tapasztaltabbakat is várja az állomány kötelékeibe – mondta Molnár Sándor kirendeltségvezető.

- A jelentkezés feltétele a betöltött 18. életév, magyar állampolgárság, büntetlen előélet, valamint minimum szakmunkás iskolai végzettség. Felső korhatár nincs. A jelentkezőknek egy egészségi, egy pszichikai és egy fizikai alkalmassági vizsgán kell megfelelniük. El lehet mondani az elmúlt időszak toborzásairól, hogy széles spektrumban érdeklődnek a tűzoltói hivatás iránt. Amikor nincsen riasztás, munkatársaink tantermi foglalkozásokon, kiképzéseken, gyakorlatokon vesznek részt – részletezte Molnár Sándor, a Soproni Katasztrófavédelmi Kirendeltség vezetője.

Az elhelyezési körülmények a Rendészeti Integrált Központban kiválóak, így a tűzoltók 21. századi keretek között végezhetik tevékenységüket. Megfelelően felszerelt tanterem, valamint szabadidős és pihenőhelységek is várják a leendő tűzoltókat – fűzte hozzá Molnár Sándor.

A toborzó kampány plakátját a Soproni Egyetem hallgatói készítették. Az oktatási intézmény és a Soproni Katasztrófavédelmi Kirendeltség együttműködése több évre nyúlik vissza – számos kampányban dolgoztak már együtt.

Kovács Tibor

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 02. 09:59, csütörtök | Helyi

Sopron az egyik legnépszerűbb úti cél

Beindult a hazai turizmus, melynek idén legkeresetteb helyei Sopron, Gyula és Debrecen.

2024. Április 25. 15:52, csütörtök | Helyi

Idén is nagyot dobbant a SopronFest

Májusban közel 100 helyszínen 300 program várja a fesztiválozókat Sopronban. Hazai és külföldi előadók, podcast-beszélgetések, kiállítások, túrák és sok más különböző esemény színesíti a SopronFest kínálatát.

2024. Április 24. 16:42, szerda | Helyi

A baloldal belharcaitól hangos Sopron

Az elmúlt hetekben számos belső konfliktus került nyilvánosságra a soproni baloldali pártok és jelöltek háza tájáról, ennek eredménye, hogy a felek még egymással is képtelenek szót érteni.

2024. Április 20. 17:25, szombat | Helyi

Népszerű a Gondosóra program Sopronban is

Több ezer soproni idős igényelte a gondosórát, amely a nap 24 órájában szolgálja biztonságukat.