Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2015. Október 17. 05:00, szombat | Belföld
Forrás: MTI

Túl hangos reklámok és elmaradt korhatárkarikák miatti büntet a médiatanács

Túl hangos reklámok és elmaradt korhatárkarikák miatti büntet a médiatanács

Túl hangos tévéreklámok és elmaradt korhatárkarikák miatti szankciókról döntött a médiatanács

Túl hangos tévéreklámokat közzétevő televíziók, korhatárkarikák közlését elmulasztó műsorújságok és egy helyi rádió szerződésszegő műsorrendje miatt kiszabott szankciókról döntött többek között eheti ülésén a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa.
A Sport1 és Sport2 televíziócsatornákon idén április-június között 32 alkalommal regisztrált, a környező műsorszámokhoz képest túl hangos reklámok miatt a médiatanács 960 ezer forintos bírságot szabott ki a szolgáltatóra - ismertették az MTI-hez eljuttatott közleményben.

Kitértek arra is, hogy a testület az idei első negyedév egy véletlenszerűen választott napjának hatósági vizsgálata alapján az RTV részletes, a Heti TV újság, a Magyar Nemzet és a Színes RTV című sajtótermékek kiadóit felhívásban figyelmeztette, hogy minden televízió csatornára vonatkozóan tartsák be a műsorújságjaikban a korhatárjelzések feltüntetésére vonatkozó előírásokat.

A médiatanács döntése szerint a hatvani Szent István Rádió 94,0 MHz szolgáltatója 100 ezer forint bírságot köteles fizetni amiatt, hogy a médiaszolgáltatásra kötött hatósági szerződésében vállalt kötelezettségénél kevesebb helyi közélettel foglalkozó programot és magyar zeneszámot, több ismétlést sugárzott a vizsgált júniusi adáshéten, valamint azért, mert saját megnevezését sem a szerződésben rögzített formában közölte.

A közlemény kitér arra is, hogy a médiatanács döntése szerint már nyilvános a hatóság legfrissebb tanulmánya a hallási segédlettel ellátott tévéműsorokról. Eszerint a vizsgált hét televízió - M1, M2, M3, Duna, Duna World, RTL Klub, TV2 - az összes műsorideje háromnegyedében alkalmaz feliratot vagy jeltolmácsolást.

A jelentés megállapítja, hogy a törvényi kötelezettség alá eső műsorszámok 95,6 százaléka eleget tett az előírásoknak, a TV2 és az m3 esetében ez az arány 100 százalék. A vizsgálat kimutatta, hogy 2015 első hat hónapjában a közszolgálati csatornák átalakulása és a szabályozás változása hatással volt az akadálymentesített programkínálatra.

A segédlettel ellátott műsoridő növekedett, az anomáliák száma csökkent, de a feliratozás minőségében javulás csak az M2, M3 és a TV2 műsorainál volt tapasztalható. Az élő műsorok feliratozása még sok kívánnivalót hagy maga után, mivel az átiratok továbbra is késve és hiányosan adják vissza az elmondottakat - közölte az NMHH.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 14:32, csütörtök | Belföld

Átadták a 33. számú főút 2x2 sávra bővített újabb szakaszát

Elkészült a 33. számú főút újabb szakasza, ezzel Debrecentől Látóképig 2x2 sávon közlekedhetnek a járművek - hangzott el az útszakasz csütörtöki átadó ünnepségén.

2024. Április 18. 14:30, csütörtök | Belföld

A kormány szerint a vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről

A vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről - mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára csütörtökön a Kossuth rádió műsorában.

2024. Április 18. 14:29, csütörtök | Belföld

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban - közölte az Energiaügyi Minisztérium (EM) csütörtökön a Facebook oldalán közzétett bejegyzésben.

2024. Április 18. 14:27, csütörtök | Belföld

Kis és közepes vállalkozók kaphatnak teret az eMagon

Együttműködést kötött a VOSZ és az eMAG a magyar kkv-k online értékesítési csatornáinak fejlesztésére